2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Hódmezővásárhely

Mindennapi csodák a Kapcsolat Központnál

A Kapcsolat Központ munkatársaival az élet minden szakában találkozhatunk. A védőnői szolgálattal ott vannak velünk már a születés előtti szakaszban, de elkísérnek minket az idősek ápolásával az utolsó időszakban is.

A Kapcsolat Központot a Többcélú Kistérségi Társulás működteti, és négy településen (Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és Székkutason) van jelen. Összesen 19 intézményt foglal magába, több mint 200 dolgozója van és több ezer ember életére van hatással. Szociális és gyermekjóléti alapellátási, valamint szociális szakosított feladatokat is biztosít az intézménykomplexum, amely 2006-ban jött létre és megalakulásakor egyedülállónak számított, de manapság sincs sok hasonló.


Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója

– Különleges a halmozottan sérült gyerekek ellátása, és mondhatjuk, hogy a Csodaház létrehozása az első nagy eredményünk. Minden, ami akár hazai, akár uniós forrásból valósulhatott meg, mind-mind eredmény. Ilyen a bölcsődék felújítása Hódmezővásárhelyen, ilyen a Gyermekjóléti Szolgálat épületének a megújítása is – fogalmazott Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Bálint Gabriella 2006 óta vezeti az intézményt, korábban már a szociális szférában dolgozott, előtte pedig történelemtanár volt. A másokon való segítés miatt döntött úgy, hogy ezen a pályán helyezkedik el. Lelkileg és bizony fizikailag is sokszor embert próbáló, amit ő és kollégái véghez visznek, de mint mondta, muszáj megerősítenie az embernek magát, hogy ne vonódjon be túlságosan az ellátottak életébe. Utóbbi a legnehezebb ebben a munkában.


Szeretnék elérni, hogy a szociális otthon is megújuljon, ennek a megvalósítása még várat magára, de a remény – ami ezt a szakmát nagyon erősen áthatja – él bennük.

Kapcsolódó Cikkek