2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Mindennapi csodák a Kapcsolat Központnál

A Kapcsolat Központ munkatársaival az élet minden szakában találkozhatunk. A védőnői szolgálattal ott vannak velünk már a születés előtti szakaszban, de elkísérnek minket az idősek ápolásával az utolsó időszakban is.

A Kapcsolat Központot a Többcélú Kistérségi Társulás működteti, és négy településen (Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és Székkutason) van jelen. Összesen 19 intézményt foglal magába, több mint 200 dolgozója van és több ezer ember életére van hatással. Szociális és gyermekjóléti alapellátási, valamint szociális szakosított feladatokat is biztosít az intézménykomplexum, amely 2006-ban jött létre és megalakulásakor egyedülállónak számított, de manapság sincs sok hasonló.


Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója

– Különleges a halmozottan sérült gyerekek ellátása, és mondhatjuk, hogy a Csodaház létrehozása az első nagy eredményünk. Minden, ami akár hazai, akár uniós forrásból valósulhatott meg, mind-mind eredmény. Ilyen a bölcsődék felújítása Hódmezővásárhelyen, ilyen a Gyermekjóléti Szolgálat épületének a megújítása is – fogalmazott Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Bálint Gabriella 2006 óta vezeti az intézményt, korábban már a szociális szférában dolgozott, előtte pedig történelemtanár volt. A másokon való segítés miatt döntött úgy, hogy ezen a pályán helyezkedik el. Lelkileg és bizony fizikailag is sokszor embert próbáló, amit ő és kollégái véghez visznek, de mint mondta, muszáj megerősítenie az embernek magát, hogy ne vonódjon be túlságosan az ellátottak életébe. Utóbbi a legnehezebb ebben a munkában.


Szeretnék elérni, hogy a szociális otthon is megújuljon, ennek a megvalósítása még várat magára, de a remény – ami ezt a szakmát nagyon erősen áthatja – él bennük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.