2019. február 17., vasárnap
Donát

Budapest XV.kerület

Mindent a közrend, a közbiztonság és a köztisztaság érdekében

László Tamás, a kerület Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje kijelentette, hogy megválasztása után felelős önkormányzatként mindent megtesznek a kerület közrendje, köztisztasága és közbiztonsága érdekében.

– Itt helyben a „felelős” emberek – a városvezetés, a hivatal egyaránt – azt mondják, hogy a közterületi illegális szemétlerakókat nem lehet felszámolni, a szemetelőket nem lehet tetten érni, az egyre több telken halmozódó, gyakran veszélyeshulladék-hegyekhez az önkormányzatnak semmi köze, a járdák és zöldsávok gondozatlanságát nem lehet számon kérni, a veszélyes anyagokkal való tüzelés akadálytalanul folyhat, a hajléktalanok ellephetik a köztereinket, a játszótereket, a frissen felújított parkokat nem lehet megvédeni, az üzletek környékén a féldecis üvegek nyugodtan heverhetnek tömegével a fűben, a buszmegállók környékén bokáig gázolhatunk a csikkben.


A kerületben rengeteg olyan pont van, ahol illegális szemétlerakó működik, és ezt meg kell szüntetni!

Szerintünk viszont mindennek megálljt lehet parancsolni, ehhez a fizikai feltételeket meg kell teremteni, a jogi eszköztárat felül kell vizsgálni, a személyi állományt bővíteni kell és folyamatosan ellenőrizni. Az a véleményünk, hogy a hármas eszköztár nagyrészt rendelkezésre áll, csak a központi akarat és az intenzív, folyamatos felügyelet hiányzik hozzá – mondta lapunknak László Tamás, aki hozzátette, hogy mindez számukra nem kampánytéma, hanem a mindennapok élhetőbbé tétele érdekében folytatott szakadatlan küzdelem. A polgármesterjelölt elmondta, kész tervekkel rendelkeznek a probléma megoldására.
– A választási győzelem után a közterületi szemeteléssel kapcsolatban meghirdetjük a zéró tolerancia elvét, de a legfontosabb lépés a köztisztaság szempontjából veszélyeztetett illegális szemétlerakási gócok pontos meghatározása, ezek térképi ábrázolása, és a szabálysértőkkel szembeni szigorú fellépés.

A kerületben élő hajléktalanokkal kapcsolatban egy speciális és humánus programot kell kidolgozni (Fotó: Keresztesi Balázs)

A polgármesterjelölt hozzátette, hogy a lakosság segítségére is szükség van, létre kell hozni egy értesítési helyet, ahol mobiltelefonnal fel lehet venni az adott gócpontot. László Tamás hozzátette, a kerületben élő hajléktalanokkal kapcsolatban speciális és humánus programot kell kidolgozni a közterületen való életvitelszerű jelenlét kiszorításával együtt.
– Emellett a játszóterek és a parkok védelmében bővíteni kell a szabálysértési eszköztárat, ezekben az ügyekben szigorúbb büntetési tételeket kell bevezetni, a lakosság jelzéseit komolyan kell venni és azonnal intézkedni kell, ehhez pedig létre kell hozni egy gyors reagálású erőt olyan diszpécserszolgálattal, amelyik ezt 24 órában követni képes. De ezek mellett rengeteg programunk és elképzelésünk van, mert az a véleményünk, hogy ameddig a kerületben nincs rend és tisztaság, addig a befektetések és a jelentősebb beruházások elkerülik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.