EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Budapest XV.kerület

Mindent a közrend, a közbiztonság és a köztisztaság érdekében

László Tamás, a kerület Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje kijelentette, hogy megválasztása után felelős önkormányzatként mindent megtesznek a kerület közrendje, köztisztasága és közbiztonsága érdekében.

– Itt helyben a „felelős” emberek – a városvezetés, a hivatal egyaránt – azt mondják, hogy a közterületi illegális szemétlerakókat nem lehet felszámolni, a szemetelőket nem lehet tetten érni, az egyre több telken halmozódó, gyakran veszélyeshulladék-hegyekhez az önkormányzatnak semmi köze, a járdák és zöldsávok gondozatlanságát nem lehet számon kérni, a veszélyes anyagokkal való tüzelés akadálytalanul folyhat, a hajléktalanok ellephetik a köztereinket, a játszótereket, a frissen felújított parkokat nem lehet megvédeni, az üzletek környékén a féldecis üvegek nyugodtan heverhetnek tömegével a fűben, a buszmegállók környékén bokáig gázolhatunk a csikkben.


A kerületben rengeteg olyan pont van, ahol illegális szemétlerakó működik, és ezt meg kell szüntetni!

Szerintünk viszont mindennek megálljt lehet parancsolni, ehhez a fizikai feltételeket meg kell teremteni, a jogi eszköztárat felül kell vizsgálni, a személyi állományt bővíteni kell és folyamatosan ellenőrizni. Az a véleményünk, hogy a hármas eszköztár nagyrészt rendelkezésre áll, csak a központi akarat és az intenzív, folyamatos felügyelet hiányzik hozzá – mondta lapunknak László Tamás, aki hozzátette, hogy mindez számukra nem kampánytéma, hanem a mindennapok élhetőbbé tétele érdekében folytatott szakadatlan küzdelem. A polgármesterjelölt elmondta, kész tervekkel rendelkeznek a probléma megoldására.
– A választási győzelem után a közterületi szemeteléssel kapcsolatban meghirdetjük a zéró tolerancia elvét, de a legfontosabb lépés a köztisztaság szempontjából veszélyeztetett illegális szemétlerakási gócok pontos meghatározása, ezek térképi ábrázolása, és a szabálysértőkkel szembeni szigorú fellépés.

A kerületben élő hajléktalanokkal kapcsolatban egy speciális és humánus programot kell kidolgozni (Fotó: Keresztesi Balázs)

A polgármesterjelölt hozzátette, hogy a lakosság segítségére is szükség van, létre kell hozni egy értesítési helyet, ahol mobiltelefonnal fel lehet venni az adott gócpontot. László Tamás hozzátette, a kerületben élő hajléktalanokkal kapcsolatban speciális és humánus programot kell kidolgozni a közterületen való életvitelszerű jelenlét kiszorításával együtt.
– Emellett a játszóterek és a parkok védelmében bővíteni kell a szabálysértési eszköztárat, ezekben az ügyekben szigorúbb büntetési tételeket kell bevezetni, a lakosság jelzéseit komolyan kell venni és azonnal intézkedni kell, ehhez pedig létre kell hozni egy gyors reagálású erőt olyan diszpécserszolgálattal, amelyik ezt 24 órában követni képes. De ezek mellett rengeteg programunk és elképzelésünk van, mert az a véleményünk, hogy ameddig a kerületben nincs rend és tisztaság, addig a befektetések és a jelentősebb beruházások elkerülik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.