2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Sopron

Miskakancsó-kiállítás

Október 1-jén 16 órakor nyílik meg a miskakancsó-kiállítás a Liszt Ferenc Kulturális Központban, ami a tapolcai Zentai Gábor páratlan magángyűjteménye.
Hogy micsoda az a „miskakancsó”? Egy emberfejű, süveges, sujtásos borosedény, elsősorban az alföldi fazekasok keze munkája. Közel 200 éve jött divatba, hagyományosan bort kínáltak belőle. Októberben több mint 100 miskakancsó vendégeskedik a Liszt Központban: aprók és óriások, bajuszosak és csupasz arcúak, öblösek és karcsúak… amilyen sokfélék a látogatóik is lesznek.
A megnyitót követően filmvetítésre invitálják az érdeklődőket: Kínai kancsó (1974), Kosztolányi Dezső novellája alapján készült 49 perces játékfilm (főbb szerepekben: Törőcsik Mari, Haumann Péter, Darvas Iván).

Miskakancsó-kiállítás megnyitója
Október 1. 16 óra, Liszt Központ
Előhang: Bognár Adrián, bokrétás-díjas néptáncos
Megnyitja: Major Mihály rádiós műsorvezető
Közreműködik: Vida Mihály ütőhangszeres zenész
Partner: Mozgóképmás Egyesület

Fotó: Pro Kultúra Sopron


Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.