2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Tatabánya

Modern játékok az óvoda udvarán

Megújult a Móra Ferenc Óvoda udvara, korszerű kültéri játékokat kaptak a gyerekek. A fejlesztésre tízmillió forintot fordított a város, eszközvásárlásra pedig további 800 ezer forintot kapott a Móra óvoda.

A városrész önkormányzati képviselője a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az óvodában folyamatos a fejlesztés. Az épületet nemrég újították fel, az udvarét is folytatják, később pedig a kerítésre és a bejáratra is sor kerül.


Korszerű kültéri játékok kerültek az udvarra

A Móra Ferenc Óvoda négy csoportnak ad otthont, minden csoport maximális létszámmal működik. Az óvodavezető elmondta, hogy fontos programjuk a környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelés, amihez hozzájárul a megújult játszópark.

Schmidt Csaba polgármester a sajtótájékoztatón megemlített egy lehetséges jövőbeli tervet is. A város a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen műfüves labdarúgópályákat telepítene olyan intézmények udvarára, ahol nemcsak az adott iskola vagy óvoda nebulói rúghatnák a labdát, hanem a környék lakói is használhatnák. Hangsúlyozta, hogy egyelőre elképzelésről van szó. A megvalósításhoz azt is vizsgálni kell, hogy melyik oktatási-nevelési intézmény udvara alkalmas erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.