EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Modern játékok az óvoda udvarán

Megújult a Móra Ferenc Óvoda udvara, korszerű kültéri játékokat kaptak a gyerekek. A fejlesztésre tízmillió forintot fordított a város, eszközvásárlásra pedig további 800 ezer forintot kapott a Móra óvoda.

A városrész önkormányzati képviselője a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az óvodában folyamatos a fejlesztés. Az épületet nemrég újították fel, az udvarét is folytatják, később pedig a kerítésre és a bejáratra is sor kerül.


Korszerű kültéri játékok kerültek az udvarra

A Móra Ferenc Óvoda négy csoportnak ad otthont, minden csoport maximális létszámmal működik. Az óvodavezető elmondta, hogy fontos programjuk a környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelés, amihez hozzájárul a megújult játszópark.

Schmidt Csaba polgármester a sajtótájékoztatón megemlített egy lehetséges jövőbeli tervet is. A város a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen műfüves labdarúgópályákat telepítene olyan intézmények udvarára, ahol nemcsak az adott iskola vagy óvoda nebulói rúghatnák a labdát, hanem a környék lakói is használhatnák. Hangsúlyozta, hogy egyelőre elképzelésről van szó. A megvalósításhoz azt is vizsgálni kell, hogy melyik oktatási-nevelési intézmény udvara alkalmas erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.