EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Modern játékok az óvoda udvarán

Megújult a Móra Ferenc Óvoda udvara, korszerű kültéri játékokat kaptak a gyerekek. A fejlesztésre tízmillió forintot fordított a város, eszközvásárlásra pedig további 800 ezer forintot kapott a Móra óvoda.

A városrész önkormányzati képviselője a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az óvodában folyamatos a fejlesztés. Az épületet nemrég újították fel, az udvarét is folytatják, később pedig a kerítésre és a bejáratra is sor kerül.


Korszerű kültéri játékok kerültek az udvarra

A Móra Ferenc Óvoda négy csoportnak ad otthont, minden csoport maximális létszámmal működik. Az óvodavezető elmondta, hogy fontos programjuk a környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelés, amihez hozzájárul a megújult játszópark.

Schmidt Csaba polgármester a sajtótájékoztatón megemlített egy lehetséges jövőbeli tervet is. A város a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen műfüves labdarúgópályákat telepítene olyan intézmények udvarára, ahol nemcsak az adott iskola vagy óvoda nebulói rúghatnák a labdát, hanem a környék lakói is használhatnák. Hangsúlyozta, hogy egyelőre elképzelésről van szó. A megvalósításhoz azt is vizsgálni kell, hogy melyik oktatási-nevelési intézmény udvara alkalmas erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.