2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Mucsiéknál szinte csak a négy karika számít

A hódmezővásárhelyi Mucsiéknál nagyon sok autó van, volt és lesz, de egy a lényeg: Audi legyen. A két gyerek közül Dániel autószerelő, folyamatosan maga építi át a kocsikat. Húga, Sarolta ugyan pénzügyi tanácsadó, de imádja a négykarikás vasszörnyeket.

Nem is gondolná az ember, hogy egy másik márka kell ahhoz, hogy valaki a későbbiekben egy teljesen más típusú autóba legyen szerelmes. A hódmezővásárhelyi Mucsiéknál ez így történt. – Édesapámnak volt egy öreg Opel Rekordja, és mivel a karosszériája nagyon rozsdás volt, nem engedték át a műszaki vizsgán. Ekkor vett helyette egy Audi 100-ast – avatott be a részletekbe a família legidősebb gyermeke, Mucsi Dániel. Ezzel az adásvétellel indult el a lavina, s azóta minden a négy karika körül forog náluk.


Mucsi Dani és Sarolta, akik élnek-halnak az autókért

Dani első saját autóját egy ismerősétől vásárolta meg. – Egy Audi 200-as Turbó Quattróról van szó, hiszen engem semmi más nem mozgat meg, mint az öt henger – mondta nevetve a 26 esztendős fiatalember. Dani szakmáját nézve autószerelő, így nem kell a szomszédba mennie segítségért, ha valamit bütykölni kell a kocsikon. Igen, kell a többes szám, mert Mucsiéknál folyamatosan nő a masinák száma. – Gyári kocsink nincs, én az enyémet teljesen átalakítottam, felfúrtam benne a motort, új benne a turbó, illetve programozható motorvezérlést is kapott – sorolta az autószerelő.

Dani húga, Sarolta pénzügyi tanácsadóként dolgozik, de ő is rajong a kocsikért. – Mi más is lehet a kedvenc márkám, mint az Audi, elsősorban azért szeretem, mert nagyon kényelmes, olyan, mintha egy hatalmas hajóban ülnék – vette át a szót a 22 éves testvér. Sarolta nemrég szerezte meg a jogosítványát, így még csak egyszer-kétszer vezette a kocsikat, de nagyon élvezte.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.