EUR: 322,18 Ft
CHF: 283,51 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Múltunk szimbólumai az új szoborjátszótéren

Kő Boldizsár szobrászművész újabb mesés játszótérrel gazdagította Budát. A Zöld Péter, a Brassó úti Évkerék és a Széher úton, a Szent Ferenc Kórház udvarán felépített után most Budafokon, a Szent István téren hozott létre egy olyan meseteret, amelyben az ősmagyar hit- és mondavilág szimbólumai és motívumai, valamint a Szent István-i keresztény örökség egyaránt megjelenik.

– Ez a legegységesebb játszóterem, itt találkoztak az adottságok az elképzelésekkel. Az egész terület az utcaszintnél lejjebb van, egy medencében, ez jól szimbolizálja Kárpát-medencei létünket. A kezdeteket, a honfoglalást és a hagyományainkon nyugvó, választott értékeinknek köszönhető megmaradást – tudtuk meg Kő Boldizsártól, aki családjával együtt tesztelte az új játszóteret, amelyet nagy örömmel vettek használatba kicsik és a nagyobbak is. A család egyébként a munkában is közreműködött, a szobrász két fia együtt faragta, készítette a figurákat édesapjukkal, míg két lánya a csiszolásban segédkezett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.