EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Külföld

Muscat: Málta soha nem lesz migránsközpont

Málta soha nem lesz migránsközpont a Földközi-tengeren – szögezte le Joseph Muscat, az ország munkáspárti miniszterelnöke vasárnap.

A bajba jutottakat kimentik, de Málta nem fog a migránsok ügyeit kezelő központtá válni – tudatta a miniszterelnök pártja rádióadóján.


Olaszország több esetben is Máltát tette felelőssé a Földközi-tengeren bajba kerülő vagy ott kimentett migránsok befogadásáért, amitől Valletta elzárkózik. Muscat visszautasította, hogy országa nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot. Hangsúlyozta, hogy aki máltai vizeken kerül bajba, azon minden esetben segítenek, de olyan esetekben, amikor nincs szükség segítségnyújtásra, a máltai hatóságok “keze meg van kötve”; nem hurcolhatnak Máltára olyanokat, akik nem akarnak odamenni.

Olaszország idén hivatalba lépett, jobboldali-populista kormánya kijelentette, hogy Róma egyetlen további menedékkérőt sem fogad be, egyúttal azt követeli, hogy az érkezőket osszák szét az Európai Unió tagállamai között. Matteo Salvini belügyminiszter, a jobboldali Liga elnöke többször még olasz hajóknak is megtiltotta, hogy migránsokkal befussanak valamelyik olasz kikötőbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az Airbnb lépéseket tesz, hogy megfeleljen a fogyasztóvédelmi szabályoknak

    Az Airbnb lépéseket tesz, hogy megfeleljen a fogyasztóvédelmi szabályoknak

    Az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok júliusi felhívását követően a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb elkötelezte magát amellett, hogy módosítja szerződéses feltételeit és az árait átláthatóbban tünteti fel – közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos csütörtökön.