EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Kecskemét

Művészek találkoztak

Immár 16 éve rendez találkozót a kecskeméti és környékbeli művészek számára Király József. A baráti találkozón az alkotók kiállítják a közelmúltban készült műveiket, azonban a szabadtéri kiállítás az összejövetel kevésbé fontos része.

A találkozó lényege, hogy a vendégek összejöjjenek, együtt töltsenek egy kellemes hangulatú délutánt, beszélgessenek és jól érezzék magukat. A rendezvény 2002 nyarán úgy indult, hogy az üres falakra képeket festett Gyenes Péter és egyik barátja. Amikor elkészültek, arra gondoltak, hogy ezeket jó lenne megmutatni  barátaiknak és művésztársaiknak. Az első alkalomból aztán évente visszatérő sorozat lett, ahol a kecskeméti és Kecskemét környéki képzőművészek jelentős hányada rendszeresen képviselteti magát.


Ezúttal körülbelül 50 művész vett részt a találkozón. Az egynapos, szabadtéri kiállítás arra is alkalom, hogy ki-ki bemutassa az adott évben készült műveit, beszéljen a terveiről, készülő kiállításairól, és egy jót beszélgessen a művésztársakkal.

– Az is fontos, hogy itt megismerjék egymást az emberek. A művészeknek van egy saját zárt burkuk, azonban ilyenkor együtt lehet mindenki, beszélgethetnek, jól érezhetik magukat. Itt soha nincs szó se politikáról, se vallásról, se semmi ilyesmiről, ez csak a művészetről szól – mondta Király József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.