EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Kecskemét

Művészek találkoztak

Immár 16 éve rendez találkozót a kecskeméti és környékbeli művészek számára Király József. A baráti találkozón az alkotók kiállítják a közelmúltban készült műveiket, azonban a szabadtéri kiállítás az összejövetel kevésbé fontos része.

A találkozó lényege, hogy a vendégek összejöjjenek, együtt töltsenek egy kellemes hangulatú délutánt, beszélgessenek és jól érezzék magukat. A rendezvény 2002 nyarán úgy indult, hogy az üres falakra képeket festett Gyenes Péter és egyik barátja. Amikor elkészültek, arra gondoltak, hogy ezeket jó lenne megmutatni  barátaiknak és művésztársaiknak. Az első alkalomból aztán évente visszatérő sorozat lett, ahol a kecskeméti és Kecskemét környéki képzőművészek jelentős hányada rendszeresen képviselteti magát.


Ezúttal körülbelül 50 művész vett részt a találkozón. Az egynapos, szabadtéri kiállítás arra is alkalom, hogy ki-ki bemutassa az adott évben készült műveit, beszéljen a terveiről, készülő kiállításairól, és egy jót beszélgessen a művésztársakkal.

– Az is fontos, hogy itt megismerjék egymást az emberek. A művészeknek van egy saját zárt burkuk, azonban ilyenkor együtt lehet mindenki, beszélgethetnek, jól érezhetik magukat. Itt soha nincs szó se politikáról, se vallásról, se semmi ilyesmiről, ez csak a művészetről szól – mondta Király József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.