EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Kecskemét

Művészek találkoztak

Immár 16 éve rendez találkozót a kecskeméti és környékbeli művészek számára Király József. A baráti találkozón az alkotók kiállítják a közelmúltban készült műveiket, azonban a szabadtéri kiállítás az összejövetel kevésbé fontos része.

A találkozó lényege, hogy a vendégek összejöjjenek, együtt töltsenek egy kellemes hangulatú délutánt, beszélgessenek és jól érezzék magukat. A rendezvény 2002 nyarán úgy indult, hogy az üres falakra képeket festett Gyenes Péter és egyik barátja. Amikor elkészültek, arra gondoltak, hogy ezeket jó lenne megmutatni  barátaiknak és művésztársaiknak. Az első alkalomból aztán évente visszatérő sorozat lett, ahol a kecskeméti és Kecskemét környéki képzőművészek jelentős hányada rendszeresen képviselteti magát.


Ezúttal körülbelül 50 művész vett részt a találkozón. Az egynapos, szabadtéri kiállítás arra is alkalom, hogy ki-ki bemutassa az adott évben készült műveit, beszéljen a terveiről, készülő kiállításairól, és egy jót beszélgessen a művésztársakkal.

– Az is fontos, hogy itt megismerjék egymást az emberek. A művészeknek van egy saját zárt burkuk, azonban ilyenkor együtt lehet mindenki, beszélgethetnek, jól érezhetik magukat. Itt soha nincs szó se politikáról, se vallásról, se semmi ilyesmiről, ez csak a művészetről szól – mondta Király József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.