EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Hódmezővásárhely

Múzeumi munkatárs nyerte a logópályázatot

Logópályázatot hirdetett a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. Alig egy hét állt az indulók rendelkezésére, hogy az egyesület arculatát és törekvéseit tükröző grafikai motívumot elkészítsék és az egyesülethez eljuttassák. Mindennek ellenére tizenhat pályázó huszonöt alkotása közül kellett választania a zsűrinek, amelynek elnöke az egyesület tagja, V. Nagy Nándor volt.

V. Nagy Nándor elmondta: az egyesület logójától azt várták, hogy az kifejezze a civil szervezet lendületét s a városhoz fűződő érzelmi és értékalapú kapcsolatát. Elvárásuk volt, hogy a logó ne legyen sem bonyolult, sem túl absztrakt, valamint mentes legyen a képi kliséktől, s a jelkép széles közönséget megszólítva, velük a huszonegyedik század elvárásainak megfelelően kommunikáljon. Az egyesület az alkotók motiválására ötvenezer forint munkajutalmat is kitűzött a győztes pályamű elkészítőjének.


Szender Ákos nyerte a Szeretem Vásárhelyt Egyesület logópályázatát

A szakmai zsűri által kiválasztott öt legjobb logó felkerült a legnagyobb közösségi hálóra, szavazásra hívva az internethasználókat, akik közül a legnagyobb számban Szender Ákosnak, a Tornyai János Múzeum informatikusának alkotására szavaztak, így az ő logóját használja mostantól az egyesület.

Szender Ákos a jelkép megalkotása során szem előtt tartotta a vásárhelyi hímzés színeit, a bordót és a kéket, valamint a szív motívumát használta fel

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.