EUR: 327,34 Ft
CHF: 300,76 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Sport

Nadal ötórás csatában győzött

Főnixmadárként támadt fel Rafa Nadal a US Open negyeddöntőjében. A spanyol 4 óra 49 perces csatában 0:6, 6:4, 7:5, 6:7, 7:6-ra verte az osztrák Dominic Thiemet, és az elődöntőbe jutott.

New York-i idő szerint hajnali kettőig tartott a nagy meccs. Pedig az első szett után igencsak rövidnek ígérkezett, hiszen a 25 éves osztrák a tenisz legnagyobbjait idéző módon játszott, Nadal a 26 perc alatt mindössze hét pontot nyert, és gyengébb idegzetű szurkolói a szemüket is behunyták, hogy ne legyenek tanúi a nagy égésnek. A 0:6-os pofon azonban észhez térítette a spanyolt, és játszani kezdett.


Nem is akárhogyan, és a korábbi nagy csatákban szerzett rutinja továbbjuttatta a legvisszafogottabb kritikusok szerint is az év mérkőzésének nevezett csatában. A 25 éves osztrák – egyelőre – nem tudta átlépni Nadal óriási árnyékát.

– Kemény harcot vívtunk a hőségben – értékelt Nadal a meccs után. – Nehezen kezdtem, de aztán valahogyan sikerült felvennem a ritmust, igaz, a negyedik játszma elején újra elbizonytalanodtam. Nagyon sajnálom Dominicet, nagyon nagy játékos és harcos.

Babos Tímea Kristina Mladenovic oldalán – a francia lány mellesleg Thiem barátnője – a négy közé jutott a US Openen, miután legyőzték a Lucie Hradecka–Jekatyerina Makarova cseh, orosz duót.

 EPA/JASON SZENES

Kapcsolódó Cikkek