EUR: 321,11 Ft
CHF: 282,07 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Nagyjavításon estek át a helikopterek

Nemrégiben érkeztek vissza az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra azok Mi–24-es harci helikopterek, amelyek nagyjavításon estek át Oroszországban.

A forgószárnyasokkal kapcsolatban dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka a közszolgálati televíziónak azt mondta: a nagygenerálon átesett helikoptereket vázig lecsupaszították, a legtöbb részüket és berendezésüket újakra cserélték, valamint a géptestek új fényezést is kaptak.


A tábornok hozzátette, hogy a Mi–24-es harci helikopterek egyedülálló képességeik révén kuriózumnak számítanak Európában: páncélozottak, kabinjaikat hermetikusan le lehet zárni, és képesek akár 300 kilométeres óránkénti sebességgel is szelni a levegőt. Dr. Koller József kiemelte, hogy ezek a típusú gépek sokoldalúan bevethetők, hiszen használhatóak többek között katasztrófaelhárításra, szállításra, valamint szárazföldi katonai egységek tűztámogatására is. A korszerűsítés következtében a helikopterek újabb hét évre kaptak repülési engedélyt.

Hamarosan ismét az eget szelik a felújított helikopterek

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.