2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Szolnok

Nagyjavításon estek át a helikopterek

Nemrégiben érkeztek vissza az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra azok Mi–24-es harci helikopterek, amelyek nagyjavításon estek át Oroszországban.

A forgószárnyasokkal kapcsolatban dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka a közszolgálati televíziónak azt mondta: a nagygenerálon átesett helikoptereket vázig lecsupaszították, a legtöbb részüket és berendezésüket újakra cserélték, valamint a géptestek új fényezést is kaptak.


A tábornok hozzátette, hogy a Mi–24-es harci helikopterek egyedülálló képességeik révén kuriózumnak számítanak Európában: páncélozottak, kabinjaikat hermetikusan le lehet zárni, és képesek akár 300 kilométeres óránkénti sebességgel is szelni a levegőt. Dr. Koller József kiemelte, hogy ezek a típusú gépek sokoldalúan bevethetők, hiszen használhatóak többek között katasztrófaelhárításra, szállításra, valamint szárazföldi katonai egységek tűztámogatására is. A korszerűsítés következtében a helikopterek újabb hét évre kaptak repülési engedélyt.

Hamarosan ismét az eget szelik a felújított helikopterek

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.