EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szekszárd

Napelemekkel csökkentik a költségeket

Napelem /Fotó: PxHere

 

Befejeződött a napelemes rendszer telepítése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére című pályázati felhívásra benyújtott Napelemes rendszer telepítése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben című pályázat sikeresen befejeződött. A projekt megvalósítására a Szekszárdi Szakképzési Centrum bruttó 189 172 736 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és Magyarország kormánya támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 program keretében. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 százaléka volt. A centrum jelenlegi tíz tagintézményéből hatban valósította meg a megújuló energiaforrásból származó energiatermelést. A projekt során az alábbi tagintézményekben telepítettek napelemeket: a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolájában, a Szekszárdi SZC Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiumában és végül, de nem utolsósorban a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.