2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Szekszárd

Napelemekkel csökkentik a költségeket

Napelem /Fotó: PxHere

 

Befejeződött a napelemes rendszer telepítése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére című pályázati felhívásra benyújtott Napelemes rendszer telepítése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben című pályázat sikeresen befejeződött. A projekt megvalósítására a Szekszárdi Szakképzési Centrum bruttó 189 172 736 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és Magyarország kormánya támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 program keretében. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 százaléka volt. A centrum jelenlegi tíz tagintézményéből hatban valósította meg a megújuló energiaforrásból származó energiatermelést. A projekt során az alábbi tagintézményekben telepítettek napelemeket: a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolájában, a Szekszárdi SZC Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiumában és végül, de nem utolsósorban a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.