EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Eger

NB II-es focit szeretne Harmati Péter

Arra szeretnék megkérni minden egri fociszurkolót, hogy legalább a hazai meccsekre feltétlenül jöjjön ki és mutassuk meg, hogy igenis van igény Egerben a labdarúgásra – ezzel a drámai hangvételű kéréssel kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Harmati Péter egykori védekező középpályás játékos, egri üzletember, aki 2014-ben a felszámolás alá és kizárásra került helyi futballt lényegében a sírból hozta vissza a megyei első osztályba.

– Tizenöt óvodában, számos iskolában vagyunk jelen és keressük azokat az egri fiatalokat, akik tehetséget, kedvet éreznek a focihoz, mert a legfontosabb és szívemhez is legközelebb álló feladat az utánpótlás kinevelése – mondta a Lokál Extrának Harmati Péter, aki nemcsak sportvezetőként, de hobbiból még focistaként is pályára lép alkalmanként.


A fiatal egri üzletember a megyeszékhely focicsapatának csődjét követően először csak azt vállalta, hogy az öregfiúk- és az utánpótláscsapatnak lesz a segítségére, de hamar rájött, hogyha nem szeretné, hogy kedvenc sportja lényegében megszűnjön Egerben, akkor az egész Eger SE-t ráncba kell szednie.

Harmati Péter tovább küzd az egri fociért

– Sajnos röviden fel tudom sorolni, kik vannak a segítségemre a focicsapat fenntartásában – mesélte keserűen Harmati Péter. – Minimális önkormányzati támogatást kapunk, ami meggyőződésem szerint méltatlanul alacsony ehhez a nagyszerű sporthoz és annak társadalmi, közösségformáló és tömegsport hatásához képest. Nagyszerű lehetőség a taotámogatás, de sokan nem tudják, hogy ahhoz is önerőt kell biztosítani, amit én magam teszek meg. Szerencsére mellettünk áll a Magyar Labdarúgó Szövetség és van egy egri vállalkozó, Bóta József, a Csilla Panzió tulajdonosa, aki nagyban segíti erőfeszítésünket, hogy ne fordulhasson elő az a szégyen – ami egyedülálló lenne az országban –, hogy elenyésszen egy megyeszékhelyen a futball.


Az NB III-as Eger SE csapat

Harmati Péter leszögezte, tudatosan nem politizál, viszont a fociért kérlelhetetlenül lobbizik a város vezetésénél. Úgy gondolja, sajnálatos, hogy miközben a mai magyar kormányzat – helyesen – szívén viseli a magyar foci és az utánpótlás ügyét, Eger ennek pozitív hatásaiból nem részesül.

A fiúk keményen dolgoznak az edzéseken

– Jelenleg az Eger SE az NB III-ban vitézkedik, játékosainknak több mint a fele helyi kötődésű fiatal, ezért én minden nehézség ellenére bizakodó vagyok – mondta Harmati Péter, majd hozzátette: nem akar irreálisat álmodni, de meggyőződése, hogy az egykor az NB I-ben is komoly csatákat vívott és eredményeket elért ESE-hez igenis méltó lenne egy stabil NB II-es színvonalú csapat, amely a fociban is jó hírét tudná vinni ennek a csodálatos városnak.

– Ennek ellenkezőjéről senki nem fog tudni meggyőzni, és örvendetesen emelkedő számú szurkolótáborunkkal együtt nem adjuk fel ezt az álmunkat – zárta sorait Harmati Péter, az Eger SE vezetője és a csapatot üzemeltető cég egyik motorja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.