EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Nehéz csoportban a Dózsa

Nincs könnyű helyzetben a Szolnoki Dózsa-Közgép a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Megtartották ugyanis a csoportsorsolást, amelyből kirajzolódik, hogy ha a gárda története második BL-serlegét is meg akarja szerezni, ahhoz rögös út vezet.

A Szolnok csoportellenfélként megkapta a címvédő görög Olympiakoszt és a 2016-os győztes horvát Jug Dubrovnikot, de ott van még a B jelű nyolcasban a horvát Mladost Zagreb, a német Waspo Hannover és a Spandau. A csoportot a selejtezőből bejutó két csapat teszi teljessé. A másik nyolcasba nyert besorolást az Eger, az olasz Pro Recco, a román Steaua Bucuresti, a szerb Crvena Zvezda, a spanyol CNA Barceloneta és az orosz Dinamo Moszkva, illetve ott lesz szintén két selejtezős csapat.


Apropó, selejtező: ebben érdekelt a magyar bajnok Ferencváros is, amely bombaerős kerete révén valószínűleg ott lesz a főtáblás helyek valamelyikén.

A BL csoportköre október 17-én indul, a Dózsa hazai medencében kezd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.