EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Békéscsaba

Nem akadály a fiatal keret

Viszonylag jól indította az új szezont a Békéscsaba 1912 Előre első csapata. Jelenleg a tabella elején foglalnak helyet, ráadásul a hazai mérkőzéseiket is sikeresen teljesítették – az elmúlt évhez képest ezen mindenképpen szerettek volna javítani.

A másodosztályban az átlagéletkort tekintve talán a békéscsabai keret a legfiatalabb, ami megváltoztatja a szakmai stáb munkáját is, hiszen ezek a játékosok nem rendelkeznek még akkora rutinnal, mint idősebb társaik. Boér Gábor vezetőedző szerint ennek ellenére nagyon jó, lelkes csapatuk van, jó együtt dolgozni ezekkel a fiúkkal. A sérülések is hamarabb elérik sajnos a játékosokat, éppen a korábbi kevesebb terhelés miatt, ez a nem túl bő keret mellett valószínűleg szintén be fogja határolni a kezdő tizenegy variálhatóságát.


Korán kezdődött a szezon, ahogy az előző évben is, idén is számos megmérettetés vár a csapatra. A bajnokságban heti két fordulót játszanak, emellett a Magyar Kupában is igyekeznek majd a lehetőségeikhez mérten helytállni. Az egyik nagy célkitűzése ennek a szezonnak, hogy a tavalyi hazai mérlegen javítsanak. Korábban ugyanis idegenben sokkal több mérkőzésen tudtak jól szerepelni, mint hazai pályán. Pedig erre a szurkolók támogatása miatt is nagy szükség van.

A feljutás idén sem kifejezett cél, éppen a fiatal keret miatt. Inkább a csapat közös jövőjét szeretnék megalapozni, amire jó esélyek vannak. Természetesen minél több pontot szeretnének gyűjteni, hogy a kiesés miatti esetleges bizonytalanság még csak fel se merülhessen. Emellett látványos, jó játékkal szeretnének örömet szerezni a hazai szurkolóknak és a meccsekre kilátogatóknak egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.