EUR: 328,11 Ft
CHF: 297,55 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.

A fogyatékkal élők egyik kísérője Facebook-oldalán írt az esetről. Szerinte csak akkor juthattak volna kedvezményes jegyekhez, ha a fogyatékosok valamelyik érdekvédő szervezet tagjai, ami pluszköltségekkel is járna.


A Veszprémi Állatkert is reagált közösségi oldalán, ők azt írják, honlapjukon elérhető, hogy milyen feltételei vannak a kedvezményes belépők kiadásának. Szerintük a csoport tagjai a kiemelt kedvezményes jegy igénybevételéhez szükséges igazolvánnyal nem rendelkeztek, ennek hiányában kedvezményes belépő iránti kérelmüket a társasághoz előzetesen nem nyújtották be. Szerintük ők minden segítséget felajánlottak, hogy lehetővé tegyék a látogatást, de a csoport nem élt vele.

A hírek hallatán Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere beszélt az állatkert igazgatójával és bejelentette, hogy személyesen hívja meg a csoportot az intézménybe.

Kapcsolódó Cikkek