2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Székesfehérvár

Nem is olyan nehéz az iskolatáska!

A tanévkezdéssel egy időben – az előző évekhez hasonlóan – Fejér megyében is folytatódik az ,,iskola rendőre” program.

Nagy az öröm a fehérvári Rákóczi suli első osztályosainál. Mert ajándékot kapni jó! Fotó: FMRFK Satóosztálya

Ennek során a rendőrség szakemberei többek között tájékoztatást adnak az iskolába járó korosztályt érintő baleset-megelőzési információkról, a közlekedés veszélyeiről, a helyes közlekedési magatartásról, továbbá baleset- és bűnmegelőzési tájékoztató prospektusokat és szóróanyagokat osztanak ki a kisdiákok részére.


Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a program keretén belül a tanévkezdést szeretné emlékezetessé tenni, ezért egy kis meglepetéssel készültek a kisdiákok számára. Az iskolarendőrök minden első osztályos tanulót egy kirándulótáskával, foglalkoztatófüzettel, fényvisszaverő matricákkal és láthatósági karkötőkkel ajándékoztak meg. E jelképes prevenciós ajándékokat Fejér megyében elsőként a székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1. b osztályos tanulói vehették át.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.