EUR: 363,57 Ft
CHF: 343,97 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Szolnok

Nem jutott túl az Olaj a BL-selejtezőn

Alighogy elkezdődött Európában a kosárlabda nemzetközi kupaszezonja, máris véget ért mindez a Szolnoki Olaj számára: a gárda a Bajnokok Ligája selejtezőjében az olasz Red October Cantúval párbajozott, de sajnos nem sikerült keresztülverekednie magát rajta.

Pedig a két mérkőzést megelőzően maga a Cantú trénere, Jevgenyij Pasutin nyilatkozta, mennyire félelmetes a szolnokiak kerete, hogy rettegik Vojvoda Dávidot és mennyit erősödött a csapat Alex Murphy és Jaylin Airlington érkezésével. A bukmékerek előzetesen jóval esélyesebbnek tartották az olaszokat, és sajnos ők tisztábban látták a jövőt, mint Pasutin mester.


A szeptember 20-i, olaszországi első mérkőzés után azonban még mindenki jogosan gondolhatta, hogy meglehet a továbbjutás – dacára az Olaj egypontos vereségének. A Pasutin-jóslat itt bizonyítottnak látszott, hiszen valóban Vojvoda Dávid volt a vendégek legjobb játékosa a maga 22 pontjával. Ráadásul megvolt a lehetősége, hogy a végjátékban megszerezze a mindent eldöntő kosarat, de ez végül nem jött neki össze.

Ezúttal Andric (labdával) rutinja sem volt elég a továbbjutáshoz

Sebaj – gondolták az Olaj-fanatikusok –, majd a két nappal későbbi hazai mérkőzésen bizonyíthatnak a fiúk, hiszen elég két apró pontocskával nyerni a továbbjutáshoz. A fogadóirodák is módosítottak álláspontjaikon, a szolnokiakat nem csupán a második meccs, hanem a párbaj megnyerésére is esélyesebbnek tartották. Ehhez képest a Tiszaligetben egyetlen negyedet sem tudott megnyerni a hazai csapat, a Cantú már a félidőben 12 ponttal vezetett, a különbség pedig nőttön nőtt. Pedig Vojvoda, Milosevic, Andric és Murphy is jól játszott, a túloldalon azonban Gainest ők sem tudták tartani. Az olló 19 pontig nyílt ki, hiszen az olaszok 90-71-es győzelmet arattak, ezzel pedig ők jutottak tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.


Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.