EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XVIII.kerület XXIII.kerület

Nem százholdas, de ez is Pagony

Új, sokfunkciós park nyílt Soroksáron ötezer négyzetméteren M5 Pagony néven, ahol hatalmas zöld terület, sportpálya és játszótér várja az itt lakókat vagy a közeli bevásárlóközpontokba érkezőket. Az IKEA mögötti Bevásárló utcában található játszótéren két kombinált csúszdás famászóka, homokozó, három rugós hinta, továbbá a nagyobb gyerekek és szülők számára kültéri fitneszsporteszközök találhatók. A parkot mozgássérültek is tudják használni.

Üzemel továbbá egy kerékpárszervizpont olyan szerszámokkal, melyekkel szinte az összes kisebb javítás elvégezhető. Az M5 Pagonyban tizenöt, dús lombkoronát eresztő díszfát ültettek el, ezek környékén ivókút és számos pad is szolgálja a nagyközönség pihenését és felfrissülését. A biztonságról 0–24 órás videófelügyeleti rendszer gondoskodik. A megnyitón Szász Kitti négyszeres freestyle-foci-világbajnok tartott bemutatót, míg Soroksár polgármestere, Geiger Ferenc és a XVIII. kerület alpolgármestere, Lévai István Zoltán átadta a nagyközönségnek a parkot.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.