EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Számon kell kérni Avramopuloszon az ENSZ-ben elmondott beszédét

A Fidesz arra kéri európai parlamenti (EP) képviselőit, hogy minden fórumon kérjék számon Dimitrisz Avramopuloszon, az Európai Bizottság migrációs biztosán az ENSZ-ben elmondott beszédét – közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a kormánypárt bevándorlásellenes kabinetjének vezetője pénteken Budapesten, újságírók előtt.

A politikus azt mondta, megdöbbenéssel fogadta a görög biztos felszólalását, amely a magyar emberek többször is kinyilvánított álláspontjával teljesen ellentétes, és azt sem tudni, ki adott felhatalmazást neki erre a nyilatkozatra.


Dimitrisz Avramopulosz az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakának egyik kísérőrendezvényén a napokban sürgette az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek eleget a bevándorlók áthelyezésével, illetve áttelepítésével kapcsolatban tett ígéreteiknek.

Németh Szilárd szerint “van mit mazsolázni” ebből a “bevándorláspárti felszólalásból”, példaként azt mondta, hogy “továbbra is nyomják” az európai menekültügyi ügynökség hatáskörbővítését, az illegális bevándorlás “törvényesítését”, az Európába vezető legális útvonalak megerősítését, valamint a migránsok európai munkavállalásának támogatását. Azt is elképesztőnek nevezte, hogy a migrációs menedzsmenttel kapcsolatos uniós költségvetést 35 milliárd euróra emelnék, és hogy “a kötelező kvóta megint belendül ebben a történetben”.


“Mi ez, ha nem a teljes lakosságcserére való felkészülés?” – tette fel a kérdést a fideszes képviselő, kifogásolva, hogy a görög biztos szerinte teljes egészében figyelmen kívül hagyja az európai polgárok akaratát, érdekét.

Németh Szilárd kijelentette: Magyarország sosem fogja feladni és átengedni a határvédelem jogát, a magyarok ugyanis világosan eldöntötték, hogy az országba nem lehet beengedni a bevándorlókat, a bevándorlás rossz dolog.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.