2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Szekszárd

Népművészeti értékeink

A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében szeptember 11-én Bőség kosara elnevezéssel népművészeti kiállítás nyílt a Babits Mihály Kulturális Központban. A tárlatot,  amelyet 16 Tolna megyei alkotó munkája színesít, október 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény Bakta Galériájában.

– A tárlat megnyitásának elsődleges célja, hogy azok a Tolna megyei lakosok, akik nem láthatták a budapesti Műcsarnokban nemrég megrendezett kiállítást – ahol a megyei művészek anyaga is szép számmal szerepelt –, azok számára most lehetőség nyílik megtekinteni ezt a gazdag, válogatott anyagot – tájékoztatott Komjáthiné Horváth Ágnes, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.


Hozzátette, ezen a kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

– Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tárlatot, hiszen ismerkedhetnek népművészetünk egy pici szeletével, például azzal, hogy a sárközi gyöngyművészet ma hogyan jelenik meg az alkotók keze nyomán – zárta mondandóját Komjáthiné Horváth Ágnes.

A kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők október 18-ig Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.