2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Népművészeti értékeink

A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében szeptember 11-én Bőség kosara elnevezéssel népművészeti kiállítás nyílt a Babits Mihály Kulturális Központban. A tárlatot,  amelyet 16 Tolna megyei alkotó munkája színesít, október 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény Bakta Galériájában.

– A tárlat megnyitásának elsődleges célja, hogy azok a Tolna megyei lakosok, akik nem láthatták a budapesti Műcsarnokban nemrég megrendezett kiállítást – ahol a megyei művészek anyaga is szép számmal szerepelt –, azok számára most lehetőség nyílik megtekinteni ezt a gazdag, válogatott anyagot – tájékoztatott Komjáthiné Horváth Ágnes, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.


Hozzátette, ezen a kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

– Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tárlatot, hiszen ismerkedhetnek népművészetünk egy pici szeletével, például azzal, hogy a sárközi gyöngyművészet ma hogyan jelenik meg az alkotók keze nyomán – zárta mondandóját Komjáthiné Horváth Ágnes.

A kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők október 18-ig Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.