EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szekszárd

Népművészeti értékeink

A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében szeptember 11-én Bőség kosara elnevezéssel népművészeti kiállítás nyílt a Babits Mihály Kulturális Központban. A tárlatot,  amelyet 16 Tolna megyei alkotó munkája színesít, október 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény Bakta Galériájában.

– A tárlat megnyitásának elsődleges célja, hogy azok a Tolna megyei lakosok, akik nem láthatták a budapesti Műcsarnokban nemrég megrendezett kiállítást – ahol a megyei művészek anyaga is szép számmal szerepelt –, azok számára most lehetőség nyílik megtekinteni ezt a gazdag, válogatott anyagot – tájékoztatott Komjáthiné Horváth Ágnes, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.


Hozzátette, ezen a kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

– Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tárlatot, hiszen ismerkedhetnek népművészetünk egy pici szeletével, például azzal, hogy a sárközi gyöngyművészet ma hogyan jelenik meg az alkotók keze nyomán – zárta mondandóját Komjáthiné Horváth Ágnes.

A kiállításon 16 Tolna megyei alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők október 18-ig Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.