2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Hódmezővásárhely

Néző kell, hallgató nem!

Ülésezett Hódmezővásárhely képviselő-testülete szeptember 14-én. A napirendi pontok között volt Rókus Ákos, a városi televíziót üzemeltető Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Kft. ügyvezetőjének pénzügyi beszámolója is. A több mint harmincéves múltú helyi televízió sorsa ugyanis veszélybe került, mivel az önkormányzattól május óta nem kapták meg a közgyűlés által korábban megszavazott, működésre szánt összeget.

Rókus Ákos beszámolt arról, hogy a városháza nagyjából 53 millió forintnyi működési támogatást tartott vissza a társaságtól 2018-ban, ráadásul 56 millió forint értékben nem végezte el a 2017-es évi eredményből származó törzstőke visszapótlását sem. Ez azt jelenti, hogy nem a Vásárhelyi Televízió tartozik az önkormányzatnak, hanem éppen fordítva.


Rókus Ákos elmondta, ha nem változik a helyzet, akkor már októberre megszűnhet a VTV

A folytatásra vonatkozóan az ügyvezető kifejtette, minden azon múlik, hogy a dolgozók pénz nélkül meddig folytatják a munkát. Ha nem változik a helyzet, már októberre megszűnhet a Vásárhelyi Televízió, ami hosszú évek óta először nem közvetítette a közgyűlést élőben, így az egyetlen hivatalos médium, melynél nyomon lehetett élőben követni az eseményeket, az a Rádió 7 volt. A VTV alkalmazottainak augusztus havi kifizetéséhez 5 millió forintra lenne szükség, ám Márki-Zay Péter elmondta: járni jár, de nem jut. Hegedűs Zoltán hozzátette, hogy a polgármester tudatosan akarja csődbe vinni a városi televíziót.

Fekete Ferenc a témával kapcsolatban egy módosító indítvánnyal élt: meg kell szüntetni azonnali hatállyal a Rádió 7 és az önkormányzat szerződését és a rádiónak a költségvetésből erre elkülönített pénzt ezentúl a VTV-nek kell adni.

Kapcsolódó Cikkek