2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Kecskemét

Nézzük Szabadszemmel!

Tizenkét év alkotói termésének esszenciájából született a két ismert kecskeméti fotóművész, Király László György és Öveges László kiállítása. A Szabadszemmel címet viselő tárlatot Csáky Lajos festőművész nyitotta meg az érdeklődő sokaság számára a Bozsó Gyűjteményben.

Király László Györgyöt és Öveges Lászlót 2007-ben választotta tagjai közé a Magyar Fotóművész Szövetség. A fotográfia iránt mélyen elkötelezett közgazdász és építészmérnök páros az első közös kiállítását a művközpontban rendezte meg 2006-ban. A Bozsó Házban 2007-ben rendezett kiállításon mutatták be a közönségnek a Magyar Fotóművészek Szövetségéhez benyújtott felvételi anyagukat. Mostani tárlatukkal egyrészt az eltelt bő tízéves időszak összegzését szeretnék adni, másrészt szeretnék a munkáikat olyan közegben bemutatni és megmérettetni, amely a városban a legjobb technikai feltételeket képes nyújtani műtárgyak bemutatásához. A kiállításon személyenként 30-40 nagy és közepes méretű munkával szerepelnek az alkotók. Király László Györgynél továbbra is a geometrikus formák dominálnak és Öveges László is hűségesen ragaszkodik minimalista eszközökkel megvalósított, de erős érzelmekkel átfűtött alkotói módszeréhez.


A Bozsó professzionális kiállítótereit megtöltő munkák tehát az alkotók korábbi korszakain vezetnek minket végig – ezért ismerős munkák is akadnak köztük. Az így új dimenzióba került képekre más szemmel tekinthet a befogadó, hiszen egy nagyobb folyamat részeként látja őket, s az összegző kiállítás többek között ettől is válik kiváltképpen érdekessé.

A kiállítás október 14-ig tekinthető meg: csütörtök, péntek, szombat és vasárnap 10 és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.