2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Kecskemét

Nézzük Szabadszemmel!

Tizenkét év alkotói termésének esszenciájából született a két ismert kecskeméti fotóművész, Király László György és Öveges László kiállítása. A Szabadszemmel címet viselő tárlatot Csáky Lajos festőművész nyitotta meg az érdeklődő sokaság számára a Bozsó Gyűjteményben.

Király László Györgyöt és Öveges Lászlót 2007-ben választotta tagjai közé a Magyar Fotóművész Szövetség. A fotográfia iránt mélyen elkötelezett közgazdász és építészmérnök páros az első közös kiállítását a művközpontban rendezte meg 2006-ban. A Bozsó Házban 2007-ben rendezett kiállításon mutatták be a közönségnek a Magyar Fotóművészek Szövetségéhez benyújtott felvételi anyagukat. Mostani tárlatukkal egyrészt az eltelt bő tízéves időszak összegzését szeretnék adni, másrészt szeretnék a munkáikat olyan közegben bemutatni és megmérettetni, amely a városban a legjobb technikai feltételeket képes nyújtani műtárgyak bemutatásához. A kiállításon személyenként 30-40 nagy és közepes méretű munkával szerepelnek az alkotók. Király László Györgynél továbbra is a geometrikus formák dominálnak és Öveges László is hűségesen ragaszkodik minimalista eszközökkel megvalósított, de erős érzelmekkel átfűtött alkotói módszeréhez.


A Bozsó professzionális kiállítótereit megtöltő munkák tehát az alkotók korábbi korszakain vezetnek minket végig – ezért ismerős munkák is akadnak köztük. Az így új dimenzióba került képekre más szemmel tekinthet a befogadó, hiszen egy nagyobb folyamat részeként látja őket, s az összegző kiállítás többek között ettől is válik kiváltképpen érdekessé.

A kiállítás október 14-ig tekinthető meg: csütörtök, péntek, szombat és vasárnap 10 és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.