EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Kecskemét

Nézzük Szabadszemmel!

Tizenkét év alkotói termésének esszenciájából született a két ismert kecskeméti fotóművész, Király László György és Öveges László kiállítása. A Szabadszemmel címet viselő tárlatot Csáky Lajos festőművész nyitotta meg az érdeklődő sokaság számára a Bozsó Gyűjteményben.

Király László Györgyöt és Öveges Lászlót 2007-ben választotta tagjai közé a Magyar Fotóművész Szövetség. A fotográfia iránt mélyen elkötelezett közgazdász és építészmérnök páros az első közös kiállítását a művközpontban rendezte meg 2006-ban. A Bozsó Házban 2007-ben rendezett kiállításon mutatták be a közönségnek a Magyar Fotóművészek Szövetségéhez benyújtott felvételi anyagukat. Mostani tárlatukkal egyrészt az eltelt bő tízéves időszak összegzését szeretnék adni, másrészt szeretnék a munkáikat olyan közegben bemutatni és megmérettetni, amely a városban a legjobb technikai feltételeket képes nyújtani műtárgyak bemutatásához. A kiállításon személyenként 30-40 nagy és közepes méretű munkával szerepelnek az alkotók. Király László Györgynél továbbra is a geometrikus formák dominálnak és Öveges László is hűségesen ragaszkodik minimalista eszközökkel megvalósított, de erős érzelmekkel átfűtött alkotói módszeréhez.


A Bozsó professzionális kiállítótereit megtöltő munkák tehát az alkotók korábbi korszakain vezetnek minket végig – ezért ismerős munkák is akadnak köztük. Az így új dimenzióba került képekre más szemmel tekinthet a befogadó, hiszen egy nagyobb folyamat részeként látja őket, s az összegző kiállítás többek között ettől is válik kiváltképpen érdekessé.

A kiállítás október 14-ig tekinthető meg: csütörtök, péntek, szombat és vasárnap 10 és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.