2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Nincs képben a Momentum elnöke

Azt sem tudja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy pártja melyik frakcióhoz csatlakozna az Európai Parlamentben.
A budapesti olimpia megfúrásáról és újságírók zaklatásáról elhíresült, Fegyőrnek becézett politikus az ATV vendége volt, s Rónai Egon műsorvezetővel a következő beszélgetés zajlott le köztük:

– Igaz az, hogy a Liberálisokhoz szeretnének csatlakozni?

– Én nem tudom, hogy melyik a liberális párt. Az egyik a Macron francia elnök és a spanyol Ciudadanos pártok által alkotott új formáció, a másik az ALDE nevű formáció.


– Ez utóbbit tartják a Liberálisoknak, azt ugye tudja?

– Most már tudom.


Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az interjú egyébként is meglehetősen furcsa volt, ugyanis Rónai és két kérdező társa egyetlen konkrét kérdésre sem kapott választ. A három riporter arra lett volna kíváncsi, hogy mit tervez a párt, milyen ötleteik vannak.

– Csak annyit mondok, Dumbledore Serege. A többit az önök fantáziájára bízom – dobta be a „varázsigét” Fekete-Győr. (Dumbledore Serege a Harry Potter-sorozatban egy diákokból álló titkos szervezet, amelynek célja a defenzív mágia gyakorlása, elsajátítása.)

Ezek után nem csoda, hogy Rónai az adás végén így búcsúzott: „Ez volt a legfurcsább Kontra. Úgy beszélgettünk fél órát, hogy alig kaptunk választ.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.