EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

Nincs képben a Momentum elnöke

Azt sem tudja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy pártja melyik frakcióhoz csatlakozna az Európai Parlamentben.
A budapesti olimpia megfúrásáról és újságírók zaklatásáról elhíresült, Fegyőrnek becézett politikus az ATV vendége volt, s Rónai Egon műsorvezetővel a következő beszélgetés zajlott le köztük:

– Igaz az, hogy a Liberálisokhoz szeretnének csatlakozni?

– Én nem tudom, hogy melyik a liberális párt. Az egyik a Macron francia elnök és a spanyol Ciudadanos pártok által alkotott új formáció, a másik az ALDE nevű formáció.


– Ez utóbbit tartják a Liberálisoknak, azt ugye tudja?

– Most már tudom.


Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az interjú egyébként is meglehetősen furcsa volt, ugyanis Rónai és két kérdező társa egyetlen konkrét kérdésre sem kapott választ. A három riporter arra lett volna kíváncsi, hogy mit tervez a párt, milyen ötleteik vannak.

– Csak annyit mondok, Dumbledore Serege. A többit az önök fantáziájára bízom – dobta be a „varázsigét” Fekete-Győr. (Dumbledore Serege a Harry Potter-sorozatban egy diákokból álló titkos szervezet, amelynek célja a defenzív mágia gyakorlása, elsajátítása.)

Ezek után nem csoda, hogy Rónai az adás végén így búcsúzott: „Ez volt a legfurcsább Kontra. Úgy beszélgettünk fél órát, hogy alig kaptunk választ.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is nagyon fontos lett a biztonság – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.