2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Székesfehérvár

Nyári jégkockák a szezonkezdéshez

Bár még „tüzesen süt le a nyári nap sugára”, de már megérkezett a tél első üzenete. Ugyanis a jégkorongozók rövidesen elkezdik hosszú szezonjukat. A Fehérvár AV19 csapata a nyáron átalakult, új külföldiek jöttek, hazaérkezett Sofron István, az Akadémia csapatából is többen előreléptek, néhányan a felnőttek közé. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia augusztus 26-án szezonnyitót tartott. Az apropó a 10 évvel ezelőtti nagy esemény emléke volt, története során akkor jutott fel a magyar jégkorong-válogatott először az elitbe, az A csoportba. Most itt voltak az akkori hősök, Pat Cortina szövetségi kapitánnyal az élen a játékosok képviselői, például Palkovics Krisztián, Kovács Csaba és Szélig Viktor.

A sajtótájékoztatón balról: Nemes Ferenc, Cser-Palkovics András, Gál Péter Pál, Szélig Viktor, Hannu Jarvenpaa Fotó: seso

Megszokott kép a végén: az ádáz küzdelmet barátságos kézfogás zárja, győzött a jobb csapat Fotó: FAV19

A mérkőzés legfontosabb pillanata hazai szempontból: veszélyben az ellenfél kapuja Fotó: FAV19

– A gyerekek láthatták, hallhatták azokat a példaképeket, akik 10 éve elérték a nagy bravúrt. A mostani kicsik, ifjak közül voltak, akik még meg sem születtek, vagy olyan kicsik voltak, hogy nem tudták, mi is az a hoki. Nagy feladat vár a csapatainkra, hiszen a struktúra megváltozott. A két felnőttcsapatban sok akadémista van, így mindenki előrébb lép a tényleges korosztályánál. Jól meg kell szervezni, hogy ki mikor hol játszik, hiszen a sikerélményre is figyelnünk kell, mert az a legfőbb hajtóerő – véli Fekti István, az Akadémia igazgatója.


Kedden a felnőttcsapat volt a téma a sajtótájékoztatón, hiszen szeptember elsején, az új szezon első jelentős eseménye, a bajnoki szezonnyitó előtti héten a hagyományos Ifj. Ocskay Gábor Nemzetközi Jégkorongtornát várták, amelyen már túl vannak. Majd pénteken már az EBEL Liga első fordulójában dobják be a korongot a Raktár utcában, a Medvescak Zagreb ellen.

Új szezon következik hát, de milyen reményekkel? Erről beszéltek az illetékesek, elsőként Szélig Viktor „general manager”.


– Voltak változások a csapatban, amely augusztus 1-jén kezdte a jeges edzéseket. Négy felkészülési meccset játszott a társaság, kettőt szlovák első osztályú, kettőt német első osztályú csapatok ellen. Láthatóan alakul az együttes, a célkitűzés: bejutni a rájátszásba, hogy remek közönségünk lásson play-off meccseket. Ezért dolgozunk!

– Még természetesen nem vagyunk készen, de biztos vagyok benne, hogy a rajtra a helyére kerül minden és mindenki. Már várom, hogy a megújított csarnokban jégre léphessünk tétmérkőzésen, és kellemetlenségeket okozzunk ellenfeleinknek – tette hozzá Hannu Jarvenpaa vezetőedző.

– A játékos életében a szezon mit sem számít, ha nem szerepel a rájátszásban. A mögöttünk hagyott szezonban nem sokon múlt, de nem sikerült. Bízom benne, hogy az apró kis mozaikkockák mind a helyükre kerülnek, és eredményesek leszünk – mondta a játékosok nevében Kóger Dániel csapatkapitány.

Gál Péter Pál elnök az újdonságokról beszélt. Hallhattuk, hogy az egyik sportcsatorna közvetíti a hazai mérkőzéseket, amelyiket nem, azt online stream közvetítésben láthatják a nézők. Fejlesztik a hangosítási rendszert a Magyar Jégkorong Szövetség segítségével, a világítás is teljesen megújult egy helyi cég munkájának köszönhetően, lesz új eredményközlő, valamint a XXI. századhoz méltó palánk veszi körbe a játékteret.

Cser-Palkovics András polgármester bizakodik, hogy jó szezon vár a csapatra, a szurkolókra, a városra, és reményének adott hangot, hogy sokan lesznek a lelátókon, és a fehérváriakra jellemző sportszerű buzdítással segítik az együttest győzelemhez.

Úgy legyen!

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.