EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Nyílt levélben magyarázza el Dzsudzsák a döntését

Amint a Lokál is beszámolt róla, Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását mégpedig az al-Ittihad Kalba SC csapatánál. A 31 éves futballista most nyílt levélben magyarázza el döntését a szurkolóinak.

Hiába jöttek az elmúlt időben hírek azzal kapcsolatban, hogy Dzsudzsák Balázs visszatérhet az európai futballba, sajnos nem így alakult a magyar válogatott játékos sorsa. Szó volt arról, hogy a holland elsőosztályban szereplő Fortuna Sittardba igazol, a MOL Vidi FC is szóba került, de a Ferencváros neve is felmerült, mégis egy arab klubot választott, az al-Ittihad Kalba SC-t.


Érdekesség, hogy bár az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának újoncánál két olyan futballista is van, aki az NB I-et is megjárta. A brazil csatár, Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön, valamint a horvát hátvéd, Antonio Perosevic, aki a Puskás Akadémiában szerepelt.

A magyar válogatottban 97 meccsen 21 gólt szerző Dzsudzsák a Nemzeti Sportban egy nyílt levélben mondta el döntésének okát a szurkolóknak. Már a levél legelején leszögezi, hogy vissza akart térni Európába.


– A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben–, hogy érek még valamit, ezen a szinten is – írja.

A folytatásban arra is reagál, amit a szurkolók többször a szemére hánytak, hogy csak a pénz érdekli. Elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy áldozatot kell hozzon. A hollandiai pletykákról azt írja, hogy a szívesen visszatért volna az országba, azonban nem sikerült egyezséget kötnie a Fortuna Sittard csatapatával.

Emlékszünk még, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kinevezésekor kijelentette, hogy csak abban az esetben számol Dzsudzsákkal, ha van csapata és rendszeres játéklehetőséghez jut.

– Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom! – zárja gondolatai a futballista.

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.