EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Nyílt levélben magyarázza el Dzsudzsák a döntését

Amint a Lokál is beszámolt róla, Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását mégpedig az al-Ittihad Kalba SC csapatánál. A 31 éves futballista most nyílt levélben magyarázza el döntését a szurkolóinak.

Hiába jöttek az elmúlt időben hírek azzal kapcsolatban, hogy Dzsudzsák Balázs visszatérhet az európai futballba, sajnos nem így alakult a magyar válogatott játékos sorsa. Szó volt arról, hogy a holland elsőosztályban szereplő Fortuna Sittardba igazol, a MOL Vidi FC is szóba került, de a Ferencváros neve is felmerült, mégis egy arab klubot választott, az al-Ittihad Kalba SC-t.


Érdekesség, hogy bár az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának újoncánál két olyan futballista is van, aki az NB I-et is megjárta. A brazil csatár, Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön, valamint a horvát hátvéd, Antonio Perosevic, aki a Puskás Akadémiában szerepelt.

A magyar válogatottban 97 meccsen 21 gólt szerző Dzsudzsák a Nemzeti Sportban egy nyílt levélben mondta el döntésének okát a szurkolóknak. Már a levél legelején leszögezi, hogy vissza akart térni Európába.


– A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben–, hogy érek még valamit, ezen a szinten is – írja.

A folytatásban arra is reagál, amit a szurkolók többször a szemére hánytak, hogy csak a pénz érdekli. Elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy áldozatot kell hozzon. A hollandiai pletykákról azt írja, hogy a szívesen visszatért volna az országba, azonban nem sikerült egyezséget kötnie a Fortuna Sittard csatapatával.

Emlékszünk még, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kinevezésekor kijelentette, hogy csak abban az esetben számol Dzsudzsákkal, ha van csapata és rendszeres játéklehetőséghez jut.

– Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom! – zárja gondolatai a futballista.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.