EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Külföld

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el Temesváron

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el Temesváron az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrség alkalmazottai csütörtök éjszaka – közölte pénteken a temesvári helyi rendőrség.

Az intézmény közleménye szerint a 14 és 25 év közötti migránsok, négy férfi és négy nő, Temesvár utcáin haladtak. Amikor észrevették a helyi rendőröket, hirtelen irányt változtattak és menekülni próbáltak, így hívták fel magukra a figyelmet. A helyi rendőrök igazoltatták őket: kiderült, hogy iraki állampolgárok, akik illegálisan lépték át Románia határát, és nem rendelkeznek tartózkodási engedéllyel.


A migránsokat a helyi rendőrség átadta a Temes megyei határrendészetnek, és határsértés miatt indult ellenük eljárás.

Az idén az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrség alkalmazottai több tucatnyi migránst fogtak el Temesvár utcáin, akik Afganisztánból, Szíriából, Irakból érkeztek, és illegálisan léptek be Románia területére.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Nemzetközi Űrállomásra készül Fedor, az orosz humanoid robot

  A Nemzetközi Űrállomásra készül Fedor, az orosz humanoid robot

  A Bajkonurból csütörtökön felbocsátandó Szojuz-MSZ-14-es űrhajó parancsnoki ülésében indul majd el a tervek szerint a Nemzetközi Űrállomásra a Fedor (oroszosan: Fjodor) nevű, ember alakú robot, amelynek tervezői szerint fontos szerepe lesz a Holdon és más potenciális bolygókon létrehozandó bázisok felépítésében.

 • Szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

  Szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

  Az idei nyár a hőségről szólt Európában, de a világ szinte minden kontinenség megdőltek a melegrekordok – mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

 • Elhunyt az “ágykirály”

  Elhunyt az “ágykirály”

  Meghalt a dán “ágykirály”, Lars Larsen, a Jysk lakberendezési áruházlánc alapítója és tulajdonosa, Dánia egyik leggazdagabb embere.