EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Nyolcmillió forint jár az aranyérem mellé a budapesti birkózó vb-n

Egy hónap és kezdődik a budapesti birkózó világbajnokság. A nevezések alapján a minden idők legnagyobbja lesz, amelyen például szőnyegre lép a nemzetközi versenyeket már három éve kihagyó, 36 éves Hatos Gábor is.

A rajt előtti sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az eddigi nevezések szerint mintegy 101 ország 910 versenyzője indul az október 20. és 28. közötti vb-n a Papp László Sportarénában. S valószínűleg a határidő végéig még tovább bővül a lista, további nevezések érkezhetnek. A tavalyi párizsi vb-n egyébnként 75 ország 700 birkózója szerepelt. Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke szerint minden adott ahhoz, hogy emlékezetes és eredményes legyen a budapesti vb. A magyar főváros korábban hat világbajnokságnak adott otthont, így okkal, joggal várható el az újabb siker. A világbajnokságot – október 27-én – Orbán Viktor miniszterelnök is megnézi a Papp László Sportarénában, valamint Budapestre érkezik Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.


Érdemes lesz hajtani a magyar birkózóknak, hiszen a kormány támogatásának köszönhetően a szövetség pénzdíjakat is kioszthat:  az aranyérem mellé nyolc, az ezüstért és a bronzért  négy, illetve három, az ötödikért  pedig nettó egymillió forint jár.

A tájékoztató végén Komáromi Tibor szakmai alelnök kihirdette a magyar csapat névsorát, melyben helyet kapott a a londoni olimpián még 74 kilóban bronzérmet szerzett Hatos Gábor is. A már 36 éves szabadfogású versenyző két-három éve már nem indult nemzetközi versenyeken, de a vb újra csatasorba szólította, de ezúttal a 92 kilósak között szerepel. Az indulók névsorát böngészve az is kiderül, hogy több honosított birkózó képviseli a magyar színeket, a régóta nálunk élő ukrán Asarin Román és  Olejnik Pavlo, valamint Kanadából elszármazott Wilson Vanessa, aki bízvást pályázhat a vb legcsinosabb versenyzője címre is.


(MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

A magyar vb-csapat.
Kötöttfogás: Andrási József (55 kg), Torba Erik (60 kg), Váncza István (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Bácsi Péter (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg), Lám Bálint (130 kg).
Szabadfogás: Farkas Rajmund (57 kg), Molnár József (61 kg), Asarin Roman (65 kg), Lukács Norbert (70 kg), Gulyás Zsombor (74 kg), Nagy Mihály (80 kg), Veréb István (86 kg), Hatos Gábor (92 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg)
Nők: Köteles Alexandra (50 kg), Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Dollák Tamara v. Bognár Erika (59 kg), Sastin Marianna (62 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Wilson Vanessa (68 kg), Szmolka Nikoletta (72 kg), Németh Zsanett (76 kg)

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.