EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

Olajat locsoltak a múzeumban

Az olajfoltok egy részét még júliusban fedezték fel Görögországban az athéni Bizánci és Keresztény Múzeum egyes kiállítási tárgyain. Egy hónappal később pedig az ugyancsak athéni Benaki Múzeumban is hasonló foltokra lettek figyelmesek.

Nem sokkal később a múzeum egyik munkatársa két nőre lett figyelmes, akik közül az egyiknek olajfoltos volt a keze. A dolgozó értesítette az őröket, a gyanúsítottak ellen pedig nyomozás indult. Az elkövetők azzal védekeztek, hogy úgy hitték, az olaj gyógyító tulajdonságokkal bír, és a bibliai tanításokat követve locsolták le a műtárgyakat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra kitört a Fuego

    Újra kitört a Fuego

    Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

  • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.