2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Hódmezővásárhely

Olimpikonnal futottak

A Nagy Sportágválasztón részt vevő diákok reggeltől kora estig ismerkedhettek meg a városban űzhető sporttevékenységekkel, majd délután elrajtolt a „Nem szégyen a futás”, ahol Kazi Tamás középtávfutó olimpikonnal együtt álltak a fiatalok a rajtvonalhoz. A futó elmondta, hogy nem kötődik semmilyen szállal Hódmezővásárhelyhez, de már törzsvendég ezen a rendezvényen és nagyon megszerette a várost ittléte alatt.

A tanulók kipróbálhatták magukat a kézilabdától az íjászaton át a tájfutásig minden lehetséges Vásárhelyen űzhető sportban. Walterné Böngyik Terézia, a „Nem szégyen a futás” szervezője, valamint a Szent István Általános Iskola intézményvezetője az eseménnyel kapcsolatban kifejtette, hogy a Mobilitás Hét keretében egy héten keresztül a környezetvédelem fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét.


Reggeltől estig több mint 1800 diák fordult meg a strand mögötti területen, ahol Hódmezővásárhely sportegyesületei bemutathatták a fiataloknak magukat, hogy kedvet csináljanak a leendő utánpótlás számára az általuk képviselt sportágakhoz

Kazi Tamás olimpikon középtávfutó negyedik alkalommal vett részt a „Nem szégyen a futás” nevű futóversenyen, amit rendszeresen a Nagy Sportágválasztóval egy időben rendeznek. – Eddig háromszor voltam itt, és mindig csak köszöntőt mondtam. Ez alkalommal én is beálltam a fiatalok közé, hogy motiváljam őket – mondta.

Kazi Tamás olimpikon

A helyszínen felállított színpadon is folyamatosan váltották egymást a különböző sportegyesületek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.