2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Hódmezővásárhely

Olimpikonnal futottak

A Nagy Sportágválasztón részt vevő diákok reggeltől kora estig ismerkedhettek meg a városban űzhető sporttevékenységekkel, majd délután elrajtolt a „Nem szégyen a futás”, ahol Kazi Tamás középtávfutó olimpikonnal együtt álltak a fiatalok a rajtvonalhoz. A futó elmondta, hogy nem kötődik semmilyen szállal Hódmezővásárhelyhez, de már törzsvendég ezen a rendezvényen és nagyon megszerette a várost ittléte alatt.

A tanulók kipróbálhatták magukat a kézilabdától az íjászaton át a tájfutásig minden lehetséges Vásárhelyen űzhető sportban. Walterné Böngyik Terézia, a „Nem szégyen a futás” szervezője, valamint a Szent István Általános Iskola intézményvezetője az eseménnyel kapcsolatban kifejtette, hogy a Mobilitás Hét keretében egy héten keresztül a környezetvédelem fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét.


Reggeltől estig több mint 1800 diák fordult meg a strand mögötti területen, ahol Hódmezővásárhely sportegyesületei bemutathatták a fiataloknak magukat, hogy kedvet csináljanak a leendő utánpótlás számára az általuk képviselt sportágakhoz

Kazi Tamás olimpikon középtávfutó negyedik alkalommal vett részt a „Nem szégyen a futás” nevű futóversenyen, amit rendszeresen a Nagy Sportágválasztóval egy időben rendeznek. – Eddig háromszor voltam itt, és mindig csak köszöntőt mondtam. Ez alkalommal én is beálltam a fiatalok közé, hogy motiváljam őket – mondta.

Kazi Tamás olimpikon

A helyszínen felállított színpadon is folyamatosan váltották egymást a különböző sportegyesületek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.