2019. augusztus 20., kedd
István

Külföld

Orbán az EP előtt küzd Magyarországért

Orbán Viktor személyesen vesz részt a Sargentini-jelentés plenáris vitáján szeptember 11-én az Európai Parlamentben. A Soros-jelentésnek is tartott dokumentum Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a bevándorláspárti erők kísérlete arra, hogy megbüntessék Magyarországot.

A jelentés elkészítésére az Európai Néppárt ellenzékének képviselői kérték fel Judith Sargentini zöldpárti politikust. A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, így kilátásba helyezte hazánkkal szemben a „hetes cikkely” szerinti eljárást, amely a szavazati jog felfüggesztésével és az uniós támogatások megszüntetésével járhatna. A Soros-jelentésként is felfogható tervezet újra terítékre kerül a szeptember 11-i plenáris ülésen, másnap pedig szavaz róla a parlament Strasbourgban.


– A Sargentini-jelentés egy utolsó, elkeseredett kísérlete a mostani európai parlamenti időszakban a bevándorláspárti erőknek arra vonatkozóan, hogy a bevándorlással szemben legkövetkezetesebben fellépő magyar kormányt és Magyarországot megbüntessék – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón. Szerinte a dokumentum hemzseg a valótlanságoktól, és jellemzően olyan témákat említ, amelyekről Magyarország évekkel ezelőtt megállapodásra jutott az Európai Bizottsággal. A politikus reményét fejezte ki, hogy vannak olyan EP-képviselők, akiknél hathatnak a józan érvek. Elmondta, hogy az Európai Bizottság 54 millió eurót kifizet Magyarországnak a déli határ védelmére fordított 900 millióból, amivel elismerik, hogy az ország az unió külső határait védi.

Soros György  (MTI/AP/Francois Mori)

– Soros György szervezeteinek nagyon komoly befolyásuk van a brüsszeli intézményekre, ennek része a Sargentini-jelentés is, amelynek célja hazánk politikai karanténba zárása annak érdekében, hogy a bevándorlásellenes álláspont kisebbségbe kerüljön az Európai Unión belül. Ezzel szemben csak úgy lehet védekezni, ha hazánk a lehető legmagasabb szinten képviseli álláspontját, és Orbán Viktor személyesen áll ki a nemzeti érdekek mellett. A Sargentini-jelentéshez hasonló támadásokra fel kell készülni az elkövetkezendő hónapokban, hiszen a Soros-féle szervezetek igyekeznek beleszólni az EP-kampányba, így kívánják erősíteni a bevándorláspárti liberális hangokat Európában – nyilatkozta lapunknak Deák Dániel politológus.


A

Kapcsolódó Cikkek

  • Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant hétfőn Észak-Írországban, az Írországgal közös határ közelében, a hatóságok tájékoztatása szerint az akció célpontjai azok a rendőrök voltak, akiket előzőleg egy csalinak szánt hamis riasztás miatt küldtek a közelbe, és szerencsések voltak, hogy nem vesztették életüket.

  • Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.