EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Orbán: Brüsszel a kapukulcsot akarja

A határőrizet fontosságát hangsúlyozta tegnap napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök.  Szerinte Brüsszel el akarja venni Magyarországtól a határőrizet jogát és „ők akarják megmondani, kiket engedjünk be saját országunkba”.

– Jövő májusban lecserélődik az európai elit, aminek éppen itt az ideje, mert az Európai Unió vezetése két óriási hibát követett el: nem tudta az unióban tartani Nagy-Britanniát és nem tudta Európán kívül tartani a bevándorlókat – hangsúlyozta a Parlamentben Orbán Viktor. A miniszterelnök azt is leszögezte, hogy folyamatos támadások érik azokat az országokat, amelyek utóbbi kérdésben nem értenek egyet az EU vezetésével és nem támogatják a globális elit által megálmodott európai népességcserét.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A nemrég az Európai Parlament (EP) által csalással elfogadott Soros–Sargentini-jelentésről azt mondta: a dokumentum 19 állítása jelenleg is vita tárgya, 13 lezárt ügyeket tartalmaz, 37 pedig ténybeli tévedést tartalmaz.

– Ezért a kormány megbízza Gulyás Gergely miniszter urat, hogy vezetésével készítsék elő ezen pontok megtámadását a jog eszközeivel – jelentette be a kormányfő.


Orbán Viktor a határőrizettel kapcsolatban azt mondta: „Brüsszel a kapukulcsot akarja”. A miniszterelnök Angela Merkel német kancellár múlt heti nyilatkozatára utalt, amely szerint úgy képzelik el a közös uniós határőrizeti szerv, a Frontex munkáját, hogy az átvenné a nemzetállamok határőrizeti szerveinek egyes feladatait.

– Brüsszel a közös európai határőrizet megszervezése ürügyén jogokat akar elvenni olyan nemzetállamoktól, amelyek egyébként is meg tudják védeni saját határukat, így mi más indokolná ezt, mint hogy ők akarják megmondani, kiket engedjünk be saját országunkba – fogalmazott Orbán Viktor, aki múlt heti rádióinterjújában ennél is konkrétabb volt: „A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ide küldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat.”

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.