EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

Orbán és Macron harcáról fog szólni az EP-választás

Képmutató és vesztésre is áll Emmanuel Macron francia miniszterelnök a migrációs vitában tett állításai miatt Jean Bricmont belga professzor szerint. Európa politikusai lassan felsorakoznak Orbán Viktor mögé, ezúttal a cseh miniszterelnök állt a pártjára. 

– A bevándorláspárti francia politikus túlbecsülte az erejét, amikor nyíltan kiállt az Orbán–Salvini párossal szemben, hiszen már a jobboldaliak és republikánusok is migrációellenesek Franciaországban – mondta Jean Bricmont filozófusprofesszor az RT internetes portálnak. Hozzátette, hogy Orbán és Salvini nagyon népszerű a saját hazájában, ám Macron ezt nem mondhatja el magáról, éppen ezért öngyilkos játszmába kezd, ha szembemegy a bevándorlásellenes politikusokkal.


– Az a probléma Macronnal, hogy képmutató, ahogy arra Salvini már rámutatott – utalt a professzor arra, hogy Macron ugyan állandóan a nyitott határokról beszél, azonban hosszú ideje nem hajlandó megnyitni az olasz–francia határt, hiába jelezte többször is Salvini, hogy országa lassan összeroppan a migránsok okozta terhek alatt.

– Olaszország és Magyarország egy kicsit más, Magyarországnak sosem voltak gyarmatai. Ők nem felelősek a közel-keleti háborúkért. (…) Akkor miért is kellene befogadniuk migránsokat? (…) Talán mondhatnánk, hogy jótékonyságból. De arra meg azt felelhetnénk, hogy először a saját problémáinkat oldanánk meg – magyarázta Bricmont, aki szerint azért is erősödnek a migrációellenes hangok Európa-szerte, mert az emberek attól félnek, hogy ha megnyitják a határokat, tízmilliók fognak érkezni, valamint látják, hogy már kisebb számú migráns esetén is konfliktusos az együttélés.


– Orbán Viktor volt az első, aki megállította az illegális migrációt. Speciális intézkedéseket foganatosított, kerítést épített, és a dublini egyezség szerint járt el – mondta Andrej Babis miniszterelnök. Úgy látja, a jövő májusi európai parlamenti választás Macron és Orbán harcáról fog szólni.

Hasonló állásponton van G. Fodor Gábor, a Századvég elnökhelyettese, aki szerint a jobb- és baloldal küzdelme lassan eltűnik, helyét átvette a migrációpárti és a bevándorlásellenes politikusok harca.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is nagyon fontos lett a biztonság – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.