2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Orbán Viktor Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg Strasbourgban a bevándorláspárti képviselők alaptalan támadásaival szemben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Sargetini-jelentés keddi vitája után Budapesten újságíróknak.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a vitából is világosan kiderült, a jelentés egy koncepciós eljárás része, az ítélet már megvan.


Azért akarják megbélyegezni Magyarországot és a magyar embereket, mert többször és határozottan kiálltak az illegális bevándorlás ellen – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Véleménye szerint a diskurzus megosztott volt, a bevándorláspárti politikusok vitája zajlott a bevándorlásellenes politikusokkal.


Kiemelte, az Európai Parlamentben ma még a bevándorláspárti politikusok vannak többségben, a Sargentini-jelentés pedig az utolsó kétségbeesett próbálkozásuk Magyarország ellen.

Kocsis Máté hangsúlyozta: a Soros György szervezetei által támogatott képviselők meg akarják adni “az előttünk álló több mint féléves európai parlamenti kampány alaphangját”. A döntést a bevándorláspárti képviselők szerdán meg fogják hozni, de a valódi döntést Európa polgárai fogják meghozni májusban, amikor az EP-választáson többek között a bevándorláspolitikáról is véleményt fognak nyilvánítani – rögzítette.

A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor a jelentést addig sem lehet szó nélkül hagyni, becsületbeli ügynek tekintik az abban megfogalmazott hamis vádakra való reagálást, ezért a szavazás kimenetelétől függetlenül a magyar Országgyűlés határozatban fogja visszautasítani azt a nemtelen támadást, amit “a bevándorláspárti európai politikusok intéztek hazánk ellen”.

Úgy vélekedett, hogy a magyar baloldali ellenzék EP-képviselői közönséges hazaárulást követtek el kedden. Megdöbbentő és felháborító, hogy nem álltak ki Magyarország mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy a jelentésben megfogalmazott vádak és rágalmak alaptalanok. Megdöbbentő, hogy szolgai módon Magyarország ellen szólaltak fel – összegzett Kocsis Máté.

Kérdésre azt mondta: nem új keletű, hogy az Európai Néppártban (EPP) megosztottság van, ez a bevándorláson kívüli témáknál korábban is megvolt már.

Hozzátette: az is világosan látszik, hogy a legtöbb törésvonal ma az EPP vitáiban a bevándorlás körül található. A bevándorlással, migrációval összefüggő kérdések, viták és az ellenük való fellépés nem pártkérdés, hanem közös európai ügy.

Arról, hogy ha a néppárti képviselők többsége megszavazza a jelentést, a Fidesz marad-e az Európai Néppártban, azt mondta: a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az ide tartozó pártoknak jó szövetségese, minden vitát, ezt is, lehetőség van rendezni a néppárton belül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.