EUR: 323,75 Ft
CHF: 283,49 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Orbán Viktor megmutatta unokáját

Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte friss fotóval Orbán Viktor miniszterelnök a követőit Facebook-oldalán. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke – ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a baba szeptember 17-én a XI. kerületi Szent Imre kórházban született, ahol maga a miniszterelnök is meglátogatta lányát és unokáját, miután a hivatali teendőitől el tudott szabadulni. A kormányfő másnap Facebookon erősítette meg a csodás hírt: „Hahóóó, facebookosok. Megszületett harmadik lányunokám. Isten hozott, Anna Adél!”  – jelentkezett be, az akkor már Moszkvában tartózkodó háromszoros nagypapa.


Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó két éve, 2o16. június 2o-án lett nagyszülő. Ekkor legidősebb lányuk, Ráhel és Tiborcz István első gyermeke, Alízka érkezett a családba. Azóta a miniszterelnök is több fotót posztolt legidősebb unokájával hivatalos Facebook-oldalán.

– Anikó lelkes nagymama. Alízt gyakran áthozzák, van egy csendes kertünk, jól érzi itt magát. Igyekszem én is úgy alakítani a napom, hogy amennyire a munkám engedi, otthon legyek. Örülök, hogy újra van kisbaba a háznál – nyilatkozta 2016 őszén a Lokálnak Orbán Viktor, aki elmondta, ő maga is élvezi az új szerepet:

„Nagypapának lenni jó” – írta akkor közösségi oldalán. Idén májusban újabb unoka érkezett a családba, ezúttal a kormányfő második lánya, Sára és Szokira Tamás kislánya, Johanna születésének örülhettek. Ráhel és Sára tehát szinte egyszerre voltak várandósak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább csökken a kisvállalkozások adója

  Tovább csökken a kisvállalkozások adója

  Jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások áfamentessége, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve hozzájárulnak a közterhekhez azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-vel.

 • Budapest vízellátása biztonságos a gázgyári szennyezés ellenére

  Budapest vízellátása biztonságos a gázgyári szennyezés ellenére

  Budapest ivóvízellátása biztonságos, a Fővárosi Vízművek által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a szigorú előírásoknak – közölte a vízművek pénteken az MTI-vel azt követően, hogy a sajtóban megjelent: az egykori Óbudai Gázgyár területéről veszélyes szennyezőanyagok kerülnek a Dunába.

 • Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát Ázsiával

  Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát Ázsiával

  Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében pénteken.

 • Az eddiginél is nagyobb gazdaságfejlesztési támogatást kap a kárpátaljai magyarság

  Az eddiginél is nagyobb gazdaságfejlesztési támogatást kap a kárpátaljai magyarság

  Elérte a 17 milliárd forintot a kárpátaljai magyarságnak a magyar kormány által az elmúlt két év során nyújtott gazdaságfejlesztési támogatások összege, de tekintettel a jelenlegi nehéz helyzetére a magyar közösség jövőre az eddiginél is nagyobb támogatásra számíthat – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Beregszászon.