EUR: 338,00 Ft
CHF: 315,05 Ft
2020. január 29., szerda
Adél

Egyéb Győr

Örömet szereztek az időseknek Csanakon

Nemcsak Győrben, Csanakon is jó idősnek lenni, ez már sokszor bebizonyosodott az elmúlt években. Jó példa erre a Horgas utcai idősklub, ahol sok program és rendezvény vár a tagokra egész évben. A klubot a fenntartó mellett a körzet önkormányzati képviselője is támogatja, Laczkovits-Takács Tímea ezúttal egy új tévé beszerzését segítette.

Taps fogadta a meglepetést
Fotó: LGY

Komoly társasági élet folyik a Horgas utcai idősek klubjában, számos program gazdagítja a mindennapokat. Se eleje, se vége a beszélgetéseknek, az emlékek felidézésének és mindennek, ami szebbé teszi az idősek életét. Nemrég Laczkovits-Takács Tímea képviselő és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) összefogásának köszönhetően a klub egy új tévével gazdagodhatott.


– A menfőcsanaki városrészben is nagyon jó idős közösségek vannak – kezdte a képviselő asszony. – Aranyos és aktív társaságról van szó, nagyon szívesen jövök hozzájuk. Minden évben támogatom őket. Tavaly egy táskavarrógépet kaptak, idén pedig egy meglepetéssel készültem.

A Horgas utcai idősek klubjába szívesen jönnek a szépkorúak
Fotó: LGY

Ami nem volt más, mint egy vadonatúj, nagy képernyős okostelevízió, amire már nagyon vágytak az idősek. A beszerzésben az EESZI is segített. Kányai Róbert igazgató elmondta: mindig szívesen hallgatják meg a klubtagok kívánságait, s most a városrész képviselőjével közösen megvalósították ezt a beszerzést is.

A régi készülék helyett egy vadonatújjal lepték meg az időseket
Fotó: LGY

A klub régi készüléke egyébként meghibásodott. A mostani tv adottságait már jobban kihasználhatják a foglalkozásokkor és a rendezvények idején is.

Kapcsolódó Cikkek