2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Pécs

Országosan is egyedülálló fejlesztéssel rukkolt elő a Pécsi Állatkert

Az úgynevezett VR-alkalmazással és -eszközzel a látogatók körbenézhetnek a Mecsekben élt komloszauruszok, gigantikus víz alatti őshalak és hatalmas repülő dínók között a Pécsi Állatkertben.

Ezzel a szemüveggel pillanatok alatt több millió évet lehet az időben visszarepülni a Pécsi
Állatkertben

A fejlesztés 11 olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználót, amely Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait modellezi.


Mindezt a 2017 szeptemberében indult Mecseki Természettudományos Élményközpont fejlesztésének részeként valósították meg, amire összesen 500 millió forintot fordítanak. Ez a mostani fejlesztés 15 millió forintba került. Őri László, Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: korábban a város a pécsi tankerülettel és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal vállalta, hogy több ezer nehéz sorsú gyerek számára biztosítja az állatkerti látogatás lehetőségét. Ezzel a fejlesztéssel pedig ők is részeseivé válnak az állatkert élményközpontú oktatásának. Így 10 pécsi és 10 környékbeli iskolából összesen 13 ezer diák találkozhat ezzel a programmal és az állatkert lakóival.

A virtuális időutazást diákoknak és felnőtteknek szóló tartalommal is meg tudják tölteni. Kipróbálni azonban csak januártól lehet, addig még bővítik és finomítják az alkalmazást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.