EUR: 320,83 Ft
CHF: 282,15 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Pécs

Országosan is egyedülálló fejlesztéssel rukkolt elő a Pécsi Állatkert

Az úgynevezett VR-alkalmazással és -eszközzel a látogatók körbenézhetnek a Mecsekben élt komloszauruszok, gigantikus víz alatti őshalak és hatalmas repülő dínók között a Pécsi Állatkertben.

Ezzel a szemüveggel pillanatok alatt több millió évet lehet az időben visszarepülni a Pécsi
Állatkertben

A fejlesztés 11 olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználót, amely Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait modellezi.


Mindezt a 2017 szeptemberében indult Mecseki Természettudományos Élményközpont fejlesztésének részeként valósították meg, amire összesen 500 millió forintot fordítanak. Ez a mostani fejlesztés 15 millió forintba került. Őri László, Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: korábban a város a pécsi tankerülettel és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal vállalta, hogy több ezer nehéz sorsú gyerek számára biztosítja az állatkerti látogatás lehetőségét. Ezzel a fejlesztéssel pedig ők is részeseivé válnak az állatkert élményközpontú oktatásának. Így 10 pécsi és 10 környékbeli iskolából összesen 13 ezer diák találkozhat ezzel a programmal és az állatkert lakóival.

A virtuális időutazást diákoknak és felnőtteknek szóló tartalommal is meg tudják tölteni. Kipróbálni azonban csak januártól lehet, addig még bővítik és finomítják az alkalmazást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.