EUR: 327,38 Ft
CHF: 291,94 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb Debrecen

Ősszel is vár az ezerarcú Hortobágy!

Az ősz a puszta csodáit is felfedi: a következő hetekben várható a daruvonulás és jön a behajtási ünnep – a természetkedvelők napjai következnek. Akik szeretnek kirándulni, októberben többször is ellátogathatnak a közeli pusztára.

Október 5-én őszi csillagösvénymustra lesz: a távcsöves égboltkémlelés során szakember segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a hortobágyi csillagos égbolttal. Másnap, október 6-án 12 és 14 órától ingyenes szakvezetéssel és vetítéssel az állatok világnapját ünneplik a Hortobágyi Vadasparkban. Több ízben lesznek vezetett túrák a darvak nyomában: október 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, 20. és 23. között, 27-én és 28-án, valamint november 2. és 4. között.


Október 7-én madárgyűrűzési bemutatón és madármegfigyelő túrán vehetnek részt az érdeklők az Európai Madármegfigyelő Napok keretében a Hortobágy-Halastón. Szent Dömötör napjához közeledve, október 20-án ismét megtartják a természet őszi ünnepét: ezen a napon a behajtás  és a daruvonulás kínál pazar látványosságot. E hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.