2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Debrecen

Ősszel is vár az ezerarcú Hortobágy!

Az ősz a puszta csodáit is felfedi: a következő hetekben várható a daruvonulás és jön a behajtási ünnep – a természetkedvelők napjai következnek. Akik szeretnek kirándulni, októberben többször is ellátogathatnak a közeli pusztára.

Október 5-én őszi csillagösvénymustra lesz: a távcsöves égboltkémlelés során szakember segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a hortobágyi csillagos égbolttal. Másnap, október 6-án 12 és 14 órától ingyenes szakvezetéssel és vetítéssel az állatok világnapját ünneplik a Hortobágyi Vadasparkban. Több ízben lesznek vezetett túrák a darvak nyomában: október 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, 20. és 23. között, 27-én és 28-án, valamint november 2. és 4. között.


Október 7-én madárgyűrűzési bemutatón és madármegfigyelő túrán vehetnek részt az érdeklők az Európai Madármegfigyelő Napok keretében a Hortobágy-Halastón. Szent Dömötör napjához közeledve, október 20-án ismét megtartják a természet őszi ünnepét: ezen a napon a behajtás  és a daruvonulás kínál pazar látványosságot. E hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek