2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

Ősszel is vár az ezerarcú Hortobágy!

Az ősz a puszta csodáit is felfedi: a következő hetekben várható a daruvonulás és jön a behajtási ünnep – a természetkedvelők napjai következnek. Akik szeretnek kirándulni, októberben többször is ellátogathatnak a közeli pusztára.

Október 5-én őszi csillagösvénymustra lesz: a távcsöves égboltkémlelés során szakember segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a hortobágyi csillagos égbolttal. Másnap, október 6-án 12 és 14 órától ingyenes szakvezetéssel és vetítéssel az állatok világnapját ünneplik a Hortobágyi Vadasparkban. Több ízben lesznek vezetett túrák a darvak nyomában: október 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, 20. és 23. között, 27-én és 28-án, valamint november 2. és 4. között.


Október 7-én madárgyűrűzési bemutatón és madármegfigyelő túrán vehetnek részt az érdeklők az Európai Madármegfigyelő Napok keretében a Hortobágy-Halastón. Szent Dömötör napjához közeledve, október 20-án ismét megtartják a természet őszi ünnepét: ezen a napon a behajtás  és a daruvonulás kínál pazar látványosságot. E hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.