2020. április 02., csütörtök
Áron

Sport

Osvaldo: Mindenki cigizett, de csak engem rúgtak ki

Interjút adott a spanyol Marca című lapnak Dani Osvaldo, az olasz válogatott korábbi csatára. Elmondása szerint ő inkább barbecue-t készít és cigarettázik, minthogy az edzéseken mindent beleadjon.

Az olasz futball szerelmesei valószínűleg emlékeznek Dani Osvaldóra. A 32 éves argentin csatár megfordult az AS Roma, a Juventus, a Southhampton, az Inter és a Boca Juniors csapatában is, valamint hazája válogatottjában is szóhoz jutott 14 alkalommal. A labdarúgás mellett egyébként a zenei világban is próbálkozott, hiszen saját rock bandája is van. Most a spanyol Marca című sportnapilapnak beszélt arról, hogy a fegyelem és eltökéltség hiánya miatt nem tudott magas szinten játszani és a cigaretta is gondot okozott neki pályafutása során.


/Fotó: Profimedia, LaPresse

– Ha őszinte akarok lenni, akkor nem vagyok oda a nappali életért. Rengeteget cigizek, tegnap elmentem a barátaimmal futballozni és majdnem megfulladtam a pályán. Cristiano Ronaldo edzés után hazamegy és önszorgalomból lenyom 150 fekvőtámaszt, én viszont inkább egy finom barbecue-t készítek – magyarázta Osvaldo.

Elmondása szerint rengeteget köszönhet a futballnak, hiszen a sportnak köszönhetően el tudja tartani a családját és megengedheti magának, hogy soha többet ne kelljen dolgozzon.


– A futballnak köszönhetem, hogy rengeteget utazhattam és sok embert megismerhettem meg. A labdarúgás megváltoztatta az életemet, de a szabadságomat is elvette, amit nem tudtam elfogadni. Ennek ellenére imádom a focit – mondta.

Egy éve egyébként Osvaldo a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában is hasonlókat mondott a futballról. – A futball tiszteletet érdemel, de inkább a barbecue-t és a sört preferálom a pénz helyett – vélekedett akkor.

Osvaldo legutóbb a Boca Juniors csapatát erősítette, azonban mindössze 6 hónap után kirakták a csapatból, ugyanis rágyújtott egy cigire az öltözőben egy Copa Libertadores mérkőzést követően. A játékos szerint a történet fel lett fújva és a függősége nem jelentett problémát a csapatainak.

– Emlékszem, hogy amikor az olasz válogatottal edzőtáboroztunk a pálya mellett bagóztam. Még az edző is sokszor odajött, hogy adjak neki tüzet. A Boca edzője, Guillermo Barros Schelotto viszont kitett a csapatból, mert meglepte, hogy élsportolóként cigarettázom. Ha zavar valakit, hogy cigizek mondja meg a szemembe. Ha meg ki akarsz rakni egy játékost a csapatodból ezért, akkor üljünk le egy kávéra és beszéljük meg a dolgot, anélkül, hogy bevonjuk a sajtót. Schelotto nem tisztelt engem és gyáva volt. A Boca Juniorsban tizenketten cigiztünk, de csak engem rúgtak ki a csapatból miatta. Egyébként örülök, hogy elküldött, mert biztos letéptem volna a fejét előbb utóbb. A Nacional ellen másfél percet kaptam a pályán, mintha 14 éves lennék – háborgott a csatár.

Bármennyire is hihetetlen vannak profi futballisták, aki előszeretettel gyújtanak rá egy-egy szál cigire. Emlékezzünk csak a belga Radja Nainggolan esetére, akit a válogatott szövetségi-kapitánya, Marc Wilmots kellett megvédjen a 2016-os Európa Bajnokság alatt.

– Nem fogom neki megtiltani, ha erre van szüksége. Rugalmas vagyok ilyen ügyekben, az ő teste, az ő döntése, egészen addig amíg a pályán ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint eddig. Mindig ügyelek rá, hogy olyan szobája legyen, aminek van erkélye, így a tűzjelző csöndben marad. Szerintem csak ő dohányzik a csapatból. Szerintem szétverné a szobáját, ha 5-6 ciginél nem engednénk, hogy többet szívjon. Legyen ez az ő gondja, meglátjuk, hogy 30, vagy 35 évesen vonul majd vissza – mondta akkor a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Nem örül annak, hogy a jövő évre halasztották a tokiói nyári játékokat, de mivel éveken keresztül a sikeres olimpiai szereplésért dolgozott, nem most fogja feladni.

 • Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója kitölti a szerződését, és 2021 nyaráig biztosan a spanyol együttesben játszik – számolt be róla az As című spanyol lap.

 • A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt.