EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Ösztöndíjra pályázhatnak a középiskolások

Most 50 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak a tehetséges szolnoki középiskolások az önkormányzat 2018-as felhívása szerint.

A Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottsága azokat a nappali tagozaton tanuló, 22. életévüket be nem töltött diákokat támogatná, akiknek kiváló a tanulmányi eredményük vagy akik legalább 4,2-es tanulmányi átlagot értek el és emellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak egy országos tanulmányi, művészeti vagy sportversenyen. A pályázóknak legalább egy tanévet már el kellett végezniük egy szolnoki középiskolában. Azok is pályázhatnak, akik nem szolnoki iskolába járnak, de csak abban az esetben, ha a városban nem elérhető az a képzési forma, amit választottak.


Az ösztöndíj 50 ezer forint, amit két részletben fizetnek ki a nyertes pályázónak a 2018/2019-es tanév első és második félévében. Mielőtt a második részletet elküldenék, ismét igazolni kell, hogy a pályázó megfelel a követelményeknek.

A pályázatot szeptember 30-áig kell beküldeni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályára két példányban. Az ehhez szükséges dokumentumokat közvetlenül innen lehet elkérni vagy le lehet tölteni a város hivatalos honlapjáról.

Szeptember 30-ig lehet pályázni

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.