EUR: 316,98 Ft
CHF: 279,32 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Szolnok

Ösztöndíjra pályázhatnak a középiskolások

Most 50 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak a tehetséges szolnoki középiskolások az önkormányzat 2018-as felhívása szerint.

A Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottsága azokat a nappali tagozaton tanuló, 22. életévüket be nem töltött diákokat támogatná, akiknek kiváló a tanulmányi eredményük vagy akik legalább 4,2-es tanulmányi átlagot értek el és emellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak egy országos tanulmányi, művészeti vagy sportversenyen. A pályázóknak legalább egy tanévet már el kellett végezniük egy szolnoki középiskolában. Azok is pályázhatnak, akik nem szolnoki iskolába járnak, de csak abban az esetben, ha a városban nem elérhető az a képzési forma, amit választottak.


Az ösztöndíj 50 ezer forint, amit két részletben fizetnek ki a nyertes pályázónak a 2018/2019-es tanév első és második félévében. Mielőtt a második részletet elküldenék, ismét igazolni kell, hogy a pályázó megfelel a követelményeknek.

A pályázatot szeptember 30-áig kell beküldeni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályára két példányban. Az ehhez szükséges dokumentumokat közvetlenül innen lehet elkérni vagy le lehet tölteni a város hivatalos honlapjáról.

Szeptember 30-ig lehet pályázni

Kapcsolódó Cikkek