EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Tatabánya

Otthonra talált Tatabányán a Sanmina

Több mint hatmilliárd forintos beruházással 220 új munkahelyet hoz létre a Sanmina-SCI Tatabányán.

A kormánnyal kötött támogatási megállapodás részleteit a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Szijjártó Péter miniszter elismeréssel szólt arról, hogy néhány héten belül már a harmadik beruházást jelentik be a tatabányai ipari parkban működő vállalatok.


Több nemzetközi nagyvállalat is bővíti kapacitásait és új munkahelyeket teremt a következő öt évben a tatabányai ipari parkban. Schmidt Csaba polgármester szerint fontos, hogy a városban minél több iparág megtalálja a helyét és így Tatabánya gazdasága több lábon álljon.

– A tatabányai emberek sikerre tudják vinni a cégeket – erre kiváló példa a Sanmina-SCI mai bejelentése – hangsúlyozta a városvezető. – A vállalat több mint húsz éve számít az itt élők munkájára, és a jelenlegi mintegy ezerfős kapacitását 220 fővel növelni is fogja. Az új, kapacitásnövelő beruházásnak, valamint az azt elősegítő állami támogatásnak köszönhetően nemcsak a múltat értékelhetjük közösen, hanem a jövőbe is együtt tudunk tekinteni.


Schmidt Csaba polgármester szerint (középen, pohárral) fontos, hogy a városban minél több iparág megtalálja a helyét és így Tatabánya gazdasága több lábon álljon

Bencsik János a térség országgyűlési képviselőjeként vett részt a sajtótájékoztatón, de Tatabánya korábbi polgármestereként idézte fel a nagyobb nemzetközi cégek letelepedését a tatabányai ipari parkban.

– Komoly technológiai fejlődést is jelent a beruházás – fogalmazott a politikus. – Magas hozzáadott értékű termékeket gyártanak, ehhez pedig kellenek a tatabányai és környéki munkavállalók.

A Sanmina-SCI Magyarország Kft. ügyvezetője, dr. Hoffmann Károly elmondta, hogy bővítik a gyártóüzemet és új gépsorokat telepítenek a következő öt évben. A beruházás több mint kétszáz munkahelyet teremt és a legmodernebb technológiát hozza el a tatabányai gyárba.

Szijjártó Péter miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a tatabányai fejlesztéseket és a Modern Városok Programot továbbra is támogatja a kormány. A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte a Sanmina dolgozóinak, hogy teljesítményükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az amerikai vállalat a tatabányai beruházás mellett döntsön.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek