2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb XVI.kerület

Otthonunk a Naplás-tó

Az Otthonunk a Naplás-tó pályázat keretében hét kerületi óvoda összesen 768 nagycsoportosa látogathat el autóbusszal a Naplás-tóhoz, hogy megismerkedjen a környék természeti értékeivel. Az első óvodások már meg is érkeztek.

A Cinkotai Huncutka Óvodából érkező csoportot Szász József alpolgármester és Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője fogadta. A korábbi évekhez hasonlóan a mezőőrök körbevezették a gyerekeket, és sok egyéb természetvédelmi tudnivaló mellett felhívták a figyelmüket arra, hogy a Naplás-tóba semmiképpen sem szabad ékszerteknősöket dobni, mert azok kiszorítják élőhelyükről a sokkal ritkább mocsári teknősöket, amelyeknek ez a kizárólagos élőhelyük.


A Cinkotai Huncutka Óvodából érkezett az első csoport a Naplás-tóhoz (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A bátrabbak kézbe is vehették a helyszínen kifogott páncélosokat. Idén először egy óvodásoknak szóló állatbemutatót is szerveztek, amelynek keretében a gyermekek láthatnak héját, baglyot, sünt és vadászgörényt. A séta végén minden kis látogató kapott egy kulacsot. A programot a HungaroControl Zrt. 1,7 millió forinttal támogatta.

A gyerekeknek elmondták, hogy a Naplás-tóba semmiképpen sem szabad ékszerteknősöket dobni (Fotó. XVI. Kerületi Újság)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.