EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Kecskemét

Ötvenéves Széchenyiváros

A tavaly tavasszal megalakult Lánchíd Mazsorett látványos felvonulásával indult a Széchenyivárosi Fesztivál. A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola felső tagozatos lányaiból álló formációt és az iskola tornászlányait a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kísérte keresztül a városrészen egészen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontig, ahol megnyitották a jubileumi rendezvényt.

Idén 50 éves Széchenyiváros, ami a városrészi napok programjain is megmutatkozik. A Széchenyivárosi Fesztivál hivatalos megnyitója előtt az Engert Jakabné önkormányzati képviselő kezdeményezésére tavaly megalakult Lánchíd Mazsorett első ízben vonult végig a városrész utcáin a Kuna Lajos rézfúvós tanár vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar zenei kíséretével. A mazsorettcsoporthoz az iskola tornászlányai is csatlakoztak, akik lehengerlő akrobatikus mutatványokkal lepték meg a járókelőket. A dombnál a fesztivál közönsége előtt is bemutatót tartottak, majd az eseményt dr. Salacz László országgyűlési képviselő nyitotta meg.


A Lánchíd Mazsorett első ízben vonult végig a városrész utcáin a Kuna Lajos rézfúvós tanár vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar zenei kíséretével

– A minap egy baráti társasággal beszélgettünk, és szóba került Széchenyiváros. Kiderült, hogy mindenkinek van valamilyen kötődése ehhez a településrészhez. Valaki most is itt lakik, valaki itt nőtt fel, valakinek a szülei vagy a barátai laknak itt. A széchenyivárosiak büszkék lehetnek arra, hogy az elmúlt 50 év alatt olyan fejlesztések történtek a városrészben, melyek apróbb és nem is annyira apró lépésekkel előrefelé vezettek – kezdte beszédét dr. Salacz László, majd megköszönte a városrész önkormányzati képviselőinek, Engert Jakabnénak, Leviczky Cirillnek és Bogasov Istvánnak, hogy létrejöhetett ez a közösségi összetartást erősítő rendezvény.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.