EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Ötvenéves Széchenyiváros

A tavaly tavasszal megalakult Lánchíd Mazsorett látványos felvonulásával indult a Széchenyivárosi Fesztivál. A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola felső tagozatos lányaiból álló formációt és az iskola tornászlányait a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kísérte keresztül a városrészen egészen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontig, ahol megnyitották a jubileumi rendezvényt.

Idén 50 éves Széchenyiváros, ami a városrészi napok programjain is megmutatkozik. A Széchenyivárosi Fesztivál hivatalos megnyitója előtt az Engert Jakabné önkormányzati képviselő kezdeményezésére tavaly megalakult Lánchíd Mazsorett első ízben vonult végig a városrész utcáin a Kuna Lajos rézfúvós tanár vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar zenei kíséretével. A mazsorettcsoporthoz az iskola tornászlányai is csatlakoztak, akik lehengerlő akrobatikus mutatványokkal lepték meg a járókelőket. A dombnál a fesztivál közönsége előtt is bemutatót tartottak, majd az eseményt dr. Salacz László országgyűlési képviselő nyitotta meg.


A Lánchíd Mazsorett első ízben vonult végig a városrész utcáin a Kuna Lajos rézfúvós tanár vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar zenei kíséretével

– A minap egy baráti társasággal beszélgettünk, és szóba került Széchenyiváros. Kiderült, hogy mindenkinek van valamilyen kötődése ehhez a településrészhez. Valaki most is itt lakik, valaki itt nőtt fel, valakinek a szülei vagy a barátai laknak itt. A széchenyivárosiak büszkék lehetnek arra, hogy az elmúlt 50 év alatt olyan fejlesztések történtek a városrészben, melyek apróbb és nem is annyira apró lépésekkel előrefelé vezettek – kezdte beszédét dr. Salacz László, majd megköszönte a városrész önkormányzati képviselőinek, Engert Jakabnénak, Leviczky Cirillnek és Bogasov Istvánnak, hogy létrejöhetett ez a közösségi összetartást erősítő rendezvény.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.