EUR: 321,57 Ft
CHF: 281,71 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Extra

Palya Bea: A válás olyan, mint leugrani egy szikláról

Élete egyik legnehezebb időszakán van túl Palya Bea. Az énekesnő pár hónapja vált el és kezdetben kudarcnak élte meg, hogy nem tudta megmenteni a házasságát. Az elmúlt időszakban azonban rengeteget dolgozott, válásáról pedig új albumában is mesél.

Egy barátja mondta Palya Beáról, hogy olyan, mint Rambo, aki élőben varrja össze a nyílt sebét. Kétségtelen, hogy az énekesnő folyamatosan tabukat dönt, ezúttal fájdalmas válásáról készített albumot.
– Az év elején, hét év és két közös kislány után váltunk el a párommal. Nem tagadom, hogy a veszteség volt az első érzésem. Kudarcként éltem meg, fájt, hogy a közös életünk nem sikerült. Annak a felismerése, hogy nem tudom megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon fájdalmas volt. Egy iszonyat félelem kerített hatalmába, olyan volt, mint leugrani egy szikláról a mély vízbe. Nem tudod, mi vár ott. A válás pillanatában csak a mostot látod, a veszteséget, a szörnyűséget, a haragot. A világ összeomlott. Végső soron ő mondta ki, hogy legyen vége, és ezért én nagyon hálás vagyok, mert én is ki akartam mondani, csak még küzdeni akartam. Pedig amúgy mindent megpróbáltunk – mondta a Lokálnak az énekesnő, aki rájött, hogy a válásra új lehetőségként is tekinthet.
– A zene segített nekem, az új albumomban, a Hazatalálokban dolgoztam fel az ezzel járó fájdalmat. Arra jöttem rá, hogy már rég nem művészi önkifejezés, amit csinálok, azt hiszem, ez egy szolgálat, ami a közösségért is van. Próbálok olyan dolgokat megfogalmazni, ami valójában mindannyiunkban ott van, csak nem kerül felszínre. Létező dolgokról éneklek, ami változást hozhat egy ember lelkében, mert rájön, hogy nincs egyedül. Sokakkal beszélgettem egyébként a válásról, ezeket a „miniinterjúkat” pedig fel is jegyeztem, annyira érdekes volt. És hogy mi derült ki? Hosszan lehetne erről beszélni, de lényegében az, hogy nagyon elbeszélnek egymás mellett a nők és a férfiak és nem kommunikálnak egymással – tette hozzá Palya Bea, aki saját felelősségét is elismeri.
– Tudom már, hol hibáztam, ez pedig a határokkal függ össze. Nem megfelelően tartottam a saját határaimat, előfordult, hogy nem jól válogattam meg a szavaimat és olyan ponton szóltam, amikor már nagyon nem volt jó nekem. Ezt sajnálom, de hálás vagyok volt partneremnek, írtam is róla egy dalt Volt szeretőm címmel. Fontos, hogy bár voltak veszekedések, van egy óriási adag élmény is és két gyönyörű gyerek. Ezért óriási köszönet jár. Nem alakult ki váláskultúra, pedig nagyon nagy szükség lenne rá. Nem szabad elkezdeni sarat dobálni – mondta Bea, akiről leolvadtak a kilók az utóbbi hónapokban.
– Azt hiszem, hogy az érzelmi súlyok és a lelki terhek is lekerültek. Azzal együtt, hogy a válás egy óriási veszteség, van egy felszabadulásérzés is. A nehéz napokat sok mozgással és légzőgyakorlatokkal vészelem át. Mielőtt elkezdenék kiabálni, veszek három mély levegőt és megnyugszom. Ez a helyzet a kislányaimnak sem egyszerű, persze a másfél éves Panni még nem sokat érzékel ebből, de a 6 éves Lilinek sok kérdése van. Én pedig válaszolok, ahogy tudok, minél több konkrétummal: elváltunk, apa másik házban lakik, de ugyanúgy szeret titeket. Mindenkinek nehéz, de közösen mindent megoldunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.

 • Majka: Édesanyám fentről figyel

  Majka: Édesanyám fentről figyel

  Majka fél éve vesztette el édesanyját, akinek halálát pszichológus segítségével próbálja feldolgozni. A műsorvezető hiszi, hogy Ibolya odafentről figyel rá, ezért kétszer is meggondolja hogyan cselekszik a mindennapokban.