2019. február 23., szombat
Alfréd

Extra

Palya Bea: A válás olyan, mint leugrani egy szikláról

Élete egyik legnehezebb időszakán van túl Palya Bea. Az énekesnő pár hónapja vált el és kezdetben kudarcnak élte meg, hogy nem tudta megmenteni a házasságát. Az elmúlt időszakban azonban rengeteget dolgozott, válásáról pedig új albumában is mesél.

Egy barátja mondta Palya Beáról, hogy olyan, mint Rambo, aki élőben varrja össze a nyílt sebét. Kétségtelen, hogy az énekesnő folyamatosan tabukat dönt, ezúttal fájdalmas válásáról készített albumot.
– Az év elején, hét év és két közös kislány után váltunk el a párommal. Nem tagadom, hogy a veszteség volt az első érzésem. Kudarcként éltem meg, fájt, hogy a közös életünk nem sikerült. Annak a felismerése, hogy nem tudom megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon fájdalmas volt. Egy iszonyat félelem kerített hatalmába, olyan volt, mint leugrani egy szikláról a mély vízbe. Nem tudod, mi vár ott. A válás pillanatában csak a mostot látod, a veszteséget, a szörnyűséget, a haragot. A világ összeomlott. Végső soron ő mondta ki, hogy legyen vége, és ezért én nagyon hálás vagyok, mert én is ki akartam mondani, csak még küzdeni akartam. Pedig amúgy mindent megpróbáltunk – mondta a Lokálnak az énekesnő, aki rájött, hogy a válásra új lehetőségként is tekinthet.
– A zene segített nekem, az új albumomban, a Hazatalálokban dolgoztam fel az ezzel járó fájdalmat. Arra jöttem rá, hogy már rég nem művészi önkifejezés, amit csinálok, azt hiszem, ez egy szolgálat, ami a közösségért is van. Próbálok olyan dolgokat megfogalmazni, ami valójában mindannyiunkban ott van, csak nem kerül felszínre. Létező dolgokról éneklek, ami változást hozhat egy ember lelkében, mert rájön, hogy nincs egyedül. Sokakkal beszélgettem egyébként a válásról, ezeket a „miniinterjúkat” pedig fel is jegyeztem, annyira érdekes volt. És hogy mi derült ki? Hosszan lehetne erről beszélni, de lényegében az, hogy nagyon elbeszélnek egymás mellett a nők és a férfiak és nem kommunikálnak egymással – tette hozzá Palya Bea, aki saját felelősségét is elismeri.
– Tudom már, hol hibáztam, ez pedig a határokkal függ össze. Nem megfelelően tartottam a saját határaimat, előfordult, hogy nem jól válogattam meg a szavaimat és olyan ponton szóltam, amikor már nagyon nem volt jó nekem. Ezt sajnálom, de hálás vagyok volt partneremnek, írtam is róla egy dalt Volt szeretőm címmel. Fontos, hogy bár voltak veszekedések, van egy óriási adag élmény is és két gyönyörű gyerek. Ezért óriási köszönet jár. Nem alakult ki váláskultúra, pedig nagyon nagy szükség lenne rá. Nem szabad elkezdeni sarat dobálni – mondta Bea, akiről leolvadtak a kilók az utóbbi hónapokban.
– Azt hiszem, hogy az érzelmi súlyok és a lelki terhek is lekerültek. Azzal együtt, hogy a válás egy óriási veszteség, van egy felszabadulásérzés is. A nehéz napokat sok mozgással és légzőgyakorlatokkal vészelem át. Mielőtt elkezdenék kiabálni, veszek három mély levegőt és megnyugszom. Ez a helyzet a kislányaimnak sem egyszerű, persze a másfél éves Panni még nem sokat érzékel ebből, de a 6 éves Lilinek sok kérdése van. Én pedig válaszolok, ahogy tudok, minél több konkrétummal: elváltunk, apa másik házban lakik, de ugyanúgy szeret titeket. Mindenkinek nehéz, de közösen mindent megoldunk.


Kapcsolódó Cikkek

  • A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

  • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.