2018. november 21., szerda
Olivér

Külföld

Pápa: Észszerűtlen minden ajtót megnyitni a bevándorlás előtt

Észszerűtlen minden ajtót megnyitni a bevándorlás előtt – mondta Ferenc pápa a Baltikumból a Vatikánba visszatérőben a pápai repülőgépen a Vatikán szerdai közleménye szerint.

A katolikus egyházfő körültekintő és megfontolt hozzáállásra szólított fel az ügyben.


Az ajtók nyitva állhatnak “amennyiben (a bevándorlók) be tudnak illeszkedni – és ez nagyon fontos -, és amennyiben nem jelentenek fenyegetést az identitásra” – fogalmazott a katolikus egyházfő.

Az Argentínában, olasz bevándorlók gyermekeként született Ferenc pápa gyakran szólal fel a menedékkérők jogainak védelmében, de korábban is megvédte a kormányok jogát ahhoz, hogy korlátozásokat vezessenek be a bevándorlás terén.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Ugrólecke

  Nap képe: Ugrólecke

  Lélegzetelállító mutatványnak lehettek tanúi a Kruger Nemzeti Park látógatói, akik saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mekkorát képes ugrani egy nagy kudu.

 • Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  A kihalás szélén álló kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis michaeli) öt egyedét fogják áttelepíteni jövőre európai állatkertekből a dél-afrikai Ruandába, ez lesz az eddigi legnagyobb rinocérosz-áttelepítés Európából Afrikába – közölte Premysl Rabas, a csehországi Dvur Královéi állatkert igazgatója.

 • Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Egymillió euró óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric, Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportjának, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokornak a volt tulajdonosa, akit november 7-én adtak ki a britek Horvátországnak – jelentette a horvát közszolgálati televízió (HRT) kedden.