EUR: 327,37 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb IV.kerület

Péni István első vb-ezüstjét szerezte

Péni István, az Újpesti Torna Egylet versenyzője szerezte az egyetlen magyar érmet a vb-n ( MTI Fotó: Kovács Tamás)

Péni István ezüstérmet nyert a férfi nagyöbű szabadpuska összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban rendezett sportlövő-világbajnokságon.

Az UTE 21 éves sportolója az olimpia műsorán nem szereplő számban mindössze három körrel maradt le a győztes finn Aleksi Leppától. A tavaly légpuskában a világkupadöntőben győztes Péni karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el. Az olimpiai számok közül a kisöbű összetettben kilencedik, míg légpuskában a 12. helyen végzett a világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.