EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Extra

Póka: Magyarország az előnyére változott

Kíméletlen kritikát fogalmazott meg a Hobo Blues Band egykori tagja, Póka Egon. A zenész szerint külföldön joggal lehet aggódni a terrortámadások miatt, de szerinte Magyarország az előnyére változott, és élhetőbb helynek tartja, mint a nyugat-európai világot.

Interjút készített a 888.hu a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori zenészével, a Kőbányai Zenei Stúdió alapítójával, Póka Egonnal. A zenész komoly kritikát fogalmazott meg a nyugati országokkal kapcsolatban.
– Szerintem Magyarország egyértelműen az előnyére változott. Én ma Magyarországot élhetőbb helynek tartom, mint a nyugat-európai világot. Nem vagyok egy ijedős fiú, de szerintem rossz érzés olyan helyeken mozogni, ahol bármelyik pillanatban joggal lehet aggódni amiatt, hogy azt találja ki valamelyik liberális idióta, hogy ő márpedig felrobbantja magát vagy elkezd lövöldözni. Ráadásul most már másolják is egymást. Aggódva várom, hogy mikor jön az újabb repülőgépes toronyháztámadás, mert az autóval való tömegbe hajtás már megvolt jó néhányszor, a felrobbantós is megvolt, de a jól bevált repülőgépes figurának az ismétlése még várat magára – magyarázta Póka, aki úgy érzi, hogy a rockzene sokaknak „útjában van”.
– A mai diszkóipar valójában arról szól, hogy kiszolgálja a szervezett kábítószer-kereskedelmet. Ezt a fajta semmiről sem szóló, szintetikus, gépi „tuc-tuc zenét” és a diszkóban lévő hangulatot egy tiszta elmeállapotban lévő ember nem igazán tudja elviselni, csak ha tudatmódosító szereket, stimulánsokat használ. Vélhetőleg a szervezett bűnözés – pont ezért – magas szinten van benne a találóan „zeneiparnak” nevezett üzletben. Ezt nehéz bizonyítani, de az biztos, hogy nekik a rockzene az útjukban áll. De a rockzene a Soros-féle kamu „multikulti” fogyasztói társadalomnak is csípi a szemét. (…) A rockzene megzabolázhatatlan, de sok olyan hely, amely a rockzene bölcsője, otthona volt, mára megváltozott. Most voltam Londonban, ami szerintem ebből a szempontból elesett! Negyven évvel ezelőtt voltam ott először, akkor a rockzene fellegvára volt London. Egy csodálatos hangulatú élő történelemkönyv. Egész nap csavarogtunk a belvárosban, az utcák tele voltak hosszú hajú, jeansbe, színes pólóba öltözött mosolygós srácokkal. Ezzel szemben most a Sohóban laktunk, csak feketéket és burkába öltözött figurákat láttam, mérhetetlen kosz és bűz volt mindenhol. Ráadásul pont amikor ott voltunk, egy egész hónapig tartó Pride-őrületben is részünk lehetett. Ugyanakkor viszont a másik oldalon azt láttam, hogy Eric Clapton koncertjén ott volt több százezer ember…


Póka Egon fotó: 888.hu/Kozma Zsuzsi

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Marcellina életveszélyes balesetet szenvedett, ahol bordái és keze is eltört. Súlyos sérülései miatt koncertejeit is le kellett lemondania és egy hosszú ideig tartó rehabilitáció vár rá.

  • Sztárdömping a TV2-n

    Sztárdömping a TV2-n

    Sztárok, rettegés, sok nevetés – a TV2 csoport tegnap bemutatta, milyen műsorokkal készülnek az őszre.