EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Extra

Póka: Magyarország az előnyére változott

Kíméletlen kritikát fogalmazott meg a Hobo Blues Band egykori tagja, Póka Egon. A zenész szerint külföldön joggal lehet aggódni a terrortámadások miatt, de szerinte Magyarország az előnyére változott, és élhetőbb helynek tartja, mint a nyugat-európai világot.

Interjút készített a 888.hu a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori zenészével, a Kőbányai Zenei Stúdió alapítójával, Póka Egonnal. A zenész komoly kritikát fogalmazott meg a nyugati országokkal kapcsolatban.
– Szerintem Magyarország egyértelműen az előnyére változott. Én ma Magyarországot élhetőbb helynek tartom, mint a nyugat-európai világot. Nem vagyok egy ijedős fiú, de szerintem rossz érzés olyan helyeken mozogni, ahol bármelyik pillanatban joggal lehet aggódni amiatt, hogy azt találja ki valamelyik liberális idióta, hogy ő márpedig felrobbantja magát vagy elkezd lövöldözni. Ráadásul most már másolják is egymást. Aggódva várom, hogy mikor jön az újabb repülőgépes toronyháztámadás, mert az autóval való tömegbe hajtás már megvolt jó néhányszor, a felrobbantós is megvolt, de a jól bevált repülőgépes figurának az ismétlése még várat magára – magyarázta Póka, aki úgy érzi, hogy a rockzene sokaknak „útjában van”.
– A mai diszkóipar valójában arról szól, hogy kiszolgálja a szervezett kábítószer-kereskedelmet. Ezt a fajta semmiről sem szóló, szintetikus, gépi „tuc-tuc zenét” és a diszkóban lévő hangulatot egy tiszta elmeállapotban lévő ember nem igazán tudja elviselni, csak ha tudatmódosító szereket, stimulánsokat használ. Vélhetőleg a szervezett bűnözés – pont ezért – magas szinten van benne a találóan „zeneiparnak” nevezett üzletben. Ezt nehéz bizonyítani, de az biztos, hogy nekik a rockzene az útjukban áll. De a rockzene a Soros-féle kamu „multikulti” fogyasztói társadalomnak is csípi a szemét. (…) A rockzene megzabolázhatatlan, de sok olyan hely, amely a rockzene bölcsője, otthona volt, mára megváltozott. Most voltam Londonban, ami szerintem ebből a szempontból elesett! Negyven évvel ezelőtt voltam ott először, akkor a rockzene fellegvára volt London. Egy csodálatos hangulatú élő történelemkönyv. Egész nap csavarogtunk a belvárosban, az utcák tele voltak hosszú hajú, jeansbe, színes pólóba öltözött mosolygós srácokkal. Ezzel szemben most a Sohóban laktunk, csak feketéket és burkába öltözött figurákat láttam, mérhetetlen kosz és bűz volt mindenhol. Ráadásul pont amikor ott voltunk, egy egész hónapig tartó Pride-őrületben is részünk lehetett. Ugyanakkor viszont a másik oldalon azt láttam, hogy Eric Clapton koncertjén ott volt több százezer ember…


Póka Egon fotó: 888.hu/Kozma Zsuzsi

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Aurelio: Nehezen maradok hűséges

  Aurelio: Nehezen maradok hűséges

  Ma indul a TV2 sikerműsorának A legbátrabb párosnak a második évada, ahol a lassan valóságshow-veteránnak számító Aurelio és párja, Dominika is megküzd a tízmillió forintos nyereményért.

 • Majkát meglágyította a fia

  Majkát meglágyította a fia

  A TV2 Sztárban sztár című műsorában eddig Majka volt az egyetlen zsűritag, aki mindig szőrösszívű volt a fellépőkkel, nyolc pontot csak az igazán kiemelkedő produkciók kaptak tőle.

 • Ninja Warrior: Anglia után itthon küzd Jonny

  Ninja Warrior: Anglia után itthon küzd Jonny

  Jonny Urszuly, az angliai Ninja Warrior győztese az itthoni pályán is szeretne bizonyítani. A háromgyermekes személyi edző azonban azzal nem számolt, hogy a selejtező előtt közvetlen lesérül, ami nagyban megnehezítette számára a versenyt.