EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Pozsonyi a legdrágább finn futballista

Nem éppen világverő csapat ellen kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája-sorozatot. Finnország tipikus északi futballt játszik, alább vázoljuk, mit érdemes tudni soron következő ellenfelünkről.

A FIFA-világranglistán 62. finn válogatott kerete 7,6 milliárd forintot ér, legdrágább játékosuk a pozsonyi születésű kapus, Lukas Hradecky, a Bayer Leverkusen játékosa. A gólfelelős: Teemu Pukki. Az angol másodosztályú Norvich Cityt erősítő csatár 64 mérkőzésen 12-szer talált be a válogatottban.


 

Ami a taktikájukat illeti: legutóbbi mérkőzéseiken a 4-4-2-es játékrendszert alkalmazták, ami tökéletes az északi, „futballgyilkos” mentalitáshoz. Védekeznek, aztán egy-két kontrával próbálnak gólt szerezni. A jól záró, rendezett védelemmel rendelkező csapatok már többször törtek borsot a válogatott orra alá, emlékezzünk csak az Andorra elleni 1-0-ra.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A legutóbbi Eb-selejtezők során egy csoportban voltunk Finnországgal, és mindkét mérkőzésen 1-0-ra nyertünk Dárdai Pál irányításával. Ezt megelőzően viszont Pintér Attilával 2-1-re kikaptunk. A magyar válogatott mérlege 16 mérkőzésen: 11 győzelem 3 döntetlen 2 vereség. Az északiak jól összeszedték magukat az elmúlt időben, hiszen az utolsó 10 meccsükből csupán egyet veszítettek el és 6 gólt kaptak, míg 16-ot rúgtak.

A finnek mellett szólhat, hogy Marco Rossi szövetségi kapitánynak csupán néhány napja van arra, hogy a teljes keretnek tartson edzést, hiszen Stieber Zoltán csak tegnap reggel jelentkezett munkára Telkiben. Éppen ezért nem valószínű, hogy az olasz mester túl sok újítást alkalmazna a csapat játékában.

Kapcsolódó Cikkek