2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

R-GO – 35 éves jubileumi koncert

35 évvel ezelőtt született az R-GO és vele egy különleges zenei világ: a CSIKIDAM, mely maga lett az életöröm, a napfény, a ritmus.

A zene, amit nem tudsz egy helyben hallgatni, megmozdul a kezed, a lábad, a testedben áramlani kezd az energia, felderül a lelked, jókedvű leszel.


Az R-GO zenéjében egyszerre van jelen az önmagunkra kacsintás, a humor és azok a gondolatok, amelyek megszólítanak és megállítanak egy percre, hogy elgondolkodj, képessé válj arra, hogy azt az életörömöt, amit ez a zene ad neked, tovább tudd adni másoknak.

Szikora Róbert először a legendás táncdalfesztiválok előadóit utánozva rendezett házi koncerteket, de otthon Zorán számait is előszeretettel énekelte. Nagymamája biztatására, 5 forintért cserébe kezdett dalokat írni. Zeneszerzői pályafutása így vette kezdetét. A gitár mindig ott volt a keze ügyében, aztán jött a többi hangszer: zongora, dob és természetesen mindezek mellé az ének is. Robi zeneszerzői és előadói sokoldalúsága zenészi sokoldalúságából fakad. Meghatározó élmény volt számára a Beatles muzsikája és John Lennon személye.


Mai fiatal rajongói közül bizonyára kevesen tudják, de kiváló zenei parodista is. A Magyar Televízió egykor népszerű könnyűzenei műsorának, a Pulzusnak ő és az R-GO készítette el a teljes magyar zenei életet felsorakoztató zenei paródia változatát, amelyben Szikora Róbert hol Presser Gábor bőrébe és hangjába, hol a Neoton Família énekesnőjének szerepébe bújt, de eljátszotta a korszak többi nagy szólistájának és zenekarának szerepét is.

A december 18-i koncertnek lesz két különleges sztárvendége és több olyan zenei meglepetése, amelyet eddig a rajongók még sosem hallhattak. Természetesen az R-GO  minden korszakából elhangzanak a legnagyobb slágerek és lesz Hungária-blokk is, melyben Szikora Róbert szerzeményei szólalnak meg. Ezt a koncertet sem lehet majd egy helyben állva végighallgatni, mert rövid időn belül mindenkit magával fog ragadni a CSIKIDAM érzés.

Kapcsolódó Cikkek