2019. február 23., szombat
Alfréd

Sport

Rajtol az NFL

Hét hónapos szünet után magyar idő szerint péntek hajnalban a címvédő Philadelphia Eagles és a tavaly döntős Atlanta Falcons összecsapásával kezdődik a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2018-as idénye.

A 17 héten keresztül zajló alapszakaszban a két főcsoportban szereplő 32 csapat mindegyike 16 mérkőzést játszik, majd az Amerikai Főcsoportból (AFC) és a Nemzeti Főcsoportból (NFC) hat-hat együttes jut a rájátszásba. Az idény csúcspontjaként február 3-án Atlantában, a Mercedes-Benz Stadiumban az 53. Super Bowlon csap össze egymással az AFC és az NFC legjobbja.


EPA/PETER JONELEIT

Az NFC-ben szerepel a címvédő Philadelphia Eagles. A Sasoknak számos kihívója van a főcsoporton belül, az első számú a Los Angeles Rams, amely egyszerre tudhatja magáénak az előző szezonban a liga legjobb edzőjének választott Sean McVayt, a legjobb támadó Todd Gurleyt, illetve a legjobb védő Aaron Donaldot.

Az előző főcsoportdöntőben vesztes Minnesota Vikings is erősödött: a frissen igazolt Kirk Cousins várhatóan minőségi előrelépést jelent majd támadásban. Érdekesség, hogy Cousins lett a liga történetének első olyan játékosa, akinek a szerződése – amely 84 millió dollárról szól – teljes egészében garantált, azaz ezt az összeget mindenképpen, akár sérülés esetén is megkapja.


Az AFC favoritja a legutóbbi négy szezonból háromszor döntős és kétszer bajnok New England Patriots, amely az NFL történetének harmadik csapata lehet, amely sorozatban legalább háromszor játszik nagydöntőt.

A bostoniak első számú kihívója a főcsoporton belül a Pittsburgh Steelers, amelynél idén is sztrájkba kezdett a sztárfutó Le’Veon Bell, hogy minél jobb szerződést kapjon a klubtól. A játékos még nem állt edzésbe, és az már biztos, hogy az első fordulóban nem ő kezd a Steelersben.

EPA/LARRY W. SMITH

EPA/LARRY W. SMITH

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.