2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Rajtol az NFL

Hét hónapos szünet után magyar idő szerint péntek hajnalban a címvédő Philadelphia Eagles és a tavaly döntős Atlanta Falcons összecsapásával kezdődik a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2018-as idénye.

A 17 héten keresztül zajló alapszakaszban a két főcsoportban szereplő 32 csapat mindegyike 16 mérkőzést játszik, majd az Amerikai Főcsoportból (AFC) és a Nemzeti Főcsoportból (NFC) hat-hat együttes jut a rájátszásba. Az idény csúcspontjaként február 3-án Atlantában, a Mercedes-Benz Stadiumban az 53. Super Bowlon csap össze egymással az AFC és az NFC legjobbja.


EPA/PETER JONELEIT

Az NFC-ben szerepel a címvédő Philadelphia Eagles. A Sasoknak számos kihívója van a főcsoporton belül, az első számú a Los Angeles Rams, amely egyszerre tudhatja magáénak az előző szezonban a liga legjobb edzőjének választott Sean McVayt, a legjobb támadó Todd Gurleyt, illetve a legjobb védő Aaron Donaldot.

Az előző főcsoportdöntőben vesztes Minnesota Vikings is erősödött: a frissen igazolt Kirk Cousins várhatóan minőségi előrelépést jelent majd támadásban. Érdekesség, hogy Cousins lett a liga történetének első olyan játékosa, akinek a szerződése – amely 84 millió dollárról szól – teljes egészében garantált, azaz ezt az összeget mindenképpen, akár sérülés esetén is megkapja.


Az AFC favoritja a legutóbbi négy szezonból háromszor döntős és kétszer bajnok New England Patriots, amely az NFL történetének harmadik csapata lehet, amely sorozatban legalább háromszor játszik nagydöntőt.

A bostoniak első számú kihívója a főcsoporton belül a Pittsburgh Steelers, amelynél idén is sztrájkba kezdett a sztárfutó Le’Veon Bell, hogy minél jobb szerződést kapjon a klubtól. A játékos még nem állt edzésbe, és az már biztos, hogy az első fordulóban nem ő kezd a Steelersben.

EPA/LARRY W. SMITH

EPA/LARRY W. SMITH

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.